Sanitat

Un estudi detecta el virus de la verola del mico en mostres anals de persones asimptomàtiques

Un estudi detecta el virus de la verola del mico en mostres anals de persones asimptomàtiques

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un estudi de l’Hospital Bichat-Claude Bernard de París (França) ha detectat el virus de la verola del mico en mostres anals d’homes que tenen relacions sexuals amb homes (HSH) asimptomàtics.

Aquests resultats suggereixen que la vacunació limitada a aquells amb exposició coneguda al virus de la verola del mico pot no ser suficient per prevenir la infecció, segons l’estudi, publicat a la revista científica ‘Annals of Internal Medicine’.

Els investigadors van fer de manera retrospectiva proves de detecció del virus de la verola del mico amb PCR a tots els hisops anorectals que es van recollir com a part d’un programa de detecció d’infeccions de transmissió sexual.

Segons les directrius franceses, aquesta mena de cribratge es fa cada 3 mesos entre els HSH amb múltiples parelles sexuals que prenen profilaxi preexposició al VIH (PrEP) o que viuen amb el VIH i reben tractament antiretroviral.

De les 200 persones asimptomàtiques examinades que van resultar negatives en ‘N. gonorrhoeae’ i ‘C. trachomatis’, 13 (6,5%) mostres van resultar positives a la PCR en el virus de la verola del mico. Dues de les 13 persones van desenvolupar posteriorment símptomes de verola del mico.

Notícies relacionades

Es desconeix si la infecció asimptomàtica exerceix un paper en la transmissió del virus de la verola del mico. Però l’epidèmia mundial actual de verola del mico i la manera de transmissió de persona a persona poden aportar proves que es pot produir una propagació asimptomàtica o preclínica.

Els investigadors suggereixen que «és probable que es necessiti una estratègia ampliada de vacunació en anell i altres intervencions de salut pública en les comunitats de més risc per ajudar a controlar el brot».