Alerta sanitària

Els casos de verola del mico al món es disparen un 20% en l’última setmana

«Ja s’han notificat a l’OMS més de 35.000 casos de verola del mico, procedents de 92 països i territoris, amb 12 morts»

Els casos de verola del mico al món es disparen un 20% en l’última setmana

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Els casos de verola del mico van augmentar en un 20 per cent la setmana passada en comparació amb la setmana anterior, segons ha advertit el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

«Ja s’han notificat a l’OMS més de 35.000 casos de verola del mico, procedents de 92 països i territoris, amb 12 morts. La setmana passada es van notificar gairebé 7.500 casos, cosa que suposa un augment del 20 per cent respecte a la setmana anterior», ha expressat Tedros.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha confirmat que gairebé tots els casos «procedeixen d’Europa i les Amèriques», i la població de més risc és la d’homes que tenen sexe amb homes. «Això remarca la importància que tots els països dissenyin i ofereixin serveis i informació adaptats a aquestes comunitats que protegeixin la salut, els drets humans i la dignitat», avisa Tedros.

Per això, ha instat els Estats a aturar la transmissió «utilitzant eines eficaces», incloent la millora de la vigilància de la malaltia, el rastreig dels contactes, la comunicació de riscos adaptada a les poblacions i les mesures de reducció de riscos.