Canvi meteorològic

Alerta per temps violent i pluges al Vallès Occidental

Alerta per temps violent i pluges al Vallès Occidental
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha alertat de possibles afectacions per temps violent al Vallès Occidental (Barcelona) aquest dimecres a les 20.30 hores, i ha posat el pla Inuncat en fase de prealerta.

En un comunicat ha anunciat que l’Inuncat queda desactivat com a tal però es manté en fase de prealerta per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) de «fortes pluges» a la demarcació de Girona i el litoral central aquesta nit i matinada.

Ha avisat via Twitter que el temps violent també podria afectar el Vallès Oriental i el Baix Llobregat, però amb menys probabilitat, i el Meteocat ha concretat en un tuit que la intensitat de precipitació a Terrassa és fort.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi 398 trucades per 226 incidències relacionades amb les fortes pluges. La majoria han sigut per inundacions de baixos i incidències de trànsit, cap de greu.

Notícies relacionades

La majoria provenien del Baix Ebre, el Tarragonès, l’Alt Empordà, el Baix Penedès i el Vallès Occidental.

Des de les 22 hores d’ahir a la nit fins a les 19 hores d’aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han atès uns 120 avisos, repartits en els diferents períodes en què les pluges han sigut més intenses. La majoria per risc o caiguda d’arbres i branques, o per petites inundacions. Les comarques gironines són les que han rebut més avisos, uns 80, seguides per la regió d’emergències Metropolitana Nord, que n’ha rebut una trentena.

Temes:

Pluges