Altes temperatures

Catalunya activa l’alerta del pla Infocat per risc d’incendis forestals

Activat també el nivell 3 del pla Alfa en 44 municipis

Catalunya activa l’alerta del pla Infocat per risc d’incendis forestals

BOMBERS DE LA GENERALITAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha activat la seva alerta del pla Infocat contra els incendis forestals a Catalunya.

Aquest divendres, Catalunya ha activat el nivell 3 del pla Alfa –el nivell operatiu màxim– en 44 municipis de sis comarques a causa del risc extrem que es declarin incendis forestals, sobretot en zones del sud de Lleida i a l’interior de Tarragona. Així mateix, segons informa el cos d’Agents Rurals en un comunicat, es tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra del Monsant, a Tarragona.

En concret, el pla s’ha activat en 14 municipis del Priorat, en nou de la Noguera, en sis de les Garrigues, en sis del Segrià, en cinc de la Ribera d’Ebre i en quatre més de la Terra Alta.

Increment de temperatures

L’activació del nivell 3 del pla Alfa de risc d’incendis forestals ve motivat per un increment de les temperatures i un descens de la humitat, un episodi de calor que pot arribar a un moment crític dissabte i es pot allargar fins diumenge.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, el Govern demana a més a la ciutadania extremar les precaucions, ja que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, ja sigui per imprudències, accidents o per haver-hi una intencionalitat.

El nivell 3 del pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal i es paralitzen també els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. Per tant, s’han suspès 863 autoritzacions per a diferents activitats que havien sigut concedides per a demà.