Alt Empordà

Detinguts dos adults i un menor després de robar cable de coure en una granja de Peralada

Els arrestats es van emportar 50 metres de material i van causar desperfectes per valor de 12.000 euros

Cables de coure a la furgoneta interceptada per la Guàrdia Civil.

Cables de coure a la furgoneta interceptada per la Guàrdia Civil. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos adults i un menor després de presuntamentrobarcable de cobred’una granja porcina de Peralada (Alt Empordà) i de fugir després de provocar un xoc contra un vehicle, mentre que han deixat sota tutela de familiars una altra menor que els acompanyava, de menys de 14 anys.

Els dos adults detinguts són un home de 45 anys amb nombrosos antecedents i una dona de 37, que seran citats pròximament per declarar davant l’autoritat judicial competent a Figueres (Alt Empordà), mentre que el menor detingut ho farà davant la Fiscalia de Menors de Girona, ha detallat la policia catalana en un comunicat aquest dijous.

Van ser detinguts dilluns a Llers (Alt Empordà) com a presumptes autors d’un robatori amb força a la granja i, a més, a l’home se li atribueix un delicte contra la seguretat del trànsit per abandonament del lloc d’un accident: durant la seva fugida en un tot terreny, va xocar contra un altre cotxe, fet que va provocar danys al vehicle sense causar ferits.

Col·lisió

Van abandonar el lloc de l’accident arrossegant metres del cable de coure sostret des del vehicle, i després van col·lidir contra un senyal de circulació a la carretera C-252, on van deixar el cable enrotllat al peu del senyal.

Notícies relacionades

Els Mossos van detectar marques de rodes i trepitjades en una passarel·la que creua el riu Muga, i van trobar a pocs metres la parella i els dos menors d’edat, mentre que van localitzar el vehicle camuflat en una zona d’arbres i amb restes del cable sostret.

A la granja porcina, els Mossos van constatar que els desperfectes ocasionats ascendeixen a més de 12.000 euros i que els autors havien arrencat més de 50 metres de cable elèctric, i havien deixat sense llum, ventilació i corrent les instal·lacions, amb uns 5.000 animals.

Temes:

Robatoris