A Tòquio

El dissenyador de moda japonès Issey Miyake mor als 84 anys

  • Era conegut per l’ús del prisat a les seves peces i pels seus senzills jerseis de coll girat com els que va popularitzar Steve Jobs

El dissenyador de moda japonès Issey Miyake mor als 84 anys

Pierre Guillaud/AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dissenyador de moda japonès Issey Miyake, la carrera del qual es va estendre més de mig segle, va morir als 84 anys, va anunciar aquest dimarts a l’AFP una empleada de la seva oficina a Tòquio.

«Va morir durant la nit del 5 d’agost», va dir l’empleada, contactada per telèfon i que no va voler revelar la seva identitat, sense donar més detalls sobre la defunció de Miyake.

Tanmateix, s’ha filtrat que Issey Miyake va morir de càncer de fetge en un hospital de Tòquio el 5 d’agost passat. Miyake era especialista a combinar magistralment disseny i tecnologia en l’exploració conceptual indicativa del natural, tant a les seves col·leccions com en els seus dissenys.

Va ser el fundador del Miyake Design Studio i de l’Issey Miyake Group.

Notícies relacionades

Nascut a Hiroshima (oest del Japó) el 1938, Miyake es va formar en la seva carrera com a modista a Europa i els Estats Units abans de crear el seu estudi a Tòquio el 1970, i de començar a exhibir en passarel·les de París o Nova York, on es va guanyar el reconeixement global.

Miyake era conegut per l’ús del prisatge a les seves peces, pels seus senzills jerseis de coll girat com els que va popularitzar Steve Jobs o per la seva línia de bolsos Bao Bao amb patrons geomètrics, entre moltes altres creacions.