Declaracions del Defensor del Poble

Gabilondo promet garantir «els drets de tots» els alumnes respecte al català i el castellà

Gabilondo promet garantir «els drets de tots» els alumnes respecte al català i el castellà

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Defensor del Poble i excandidat del PSOE a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, ha afirmat que en la institució que lidera estaran «atents i actius» per garantir que es «respectin els drets de tots» els alumnes a Catalunya.

Notícies relacionades

Gabilondo ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre una sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes. De fet el Defensor del Poble va iniciar una actuació d’ofici davant la Conselleria d’Educació sobre el cas de Canet de Mar, on una família va reclamar més escolarització en castellà pel seu fill i el TSJC li va donar la raó i va obligar el centre a un 25% de castellà a P5.

Gabilondo recorda en una entrevista a Europa Press que al desembre va preguntar al Govern «les mesures adoptades per protegir [el menor] en l’àmbit docent i educatiu, i com s’aplicaria la legalitat vigent, a més de la jurisprudència en matèria d’utilització de la llengua vehicular en l’ensenyament. Aquesta actuació segueix oberta», ha assegurat Gabilondo, que ha afegit que, mentrestant, «ha intervingut el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha emès una sentència que obliga a establir el 25% d’ensenyament en castellà».