On Catalunya

Després de les tempestes

Bandera vermella a 21 platges del Barcelonès i el Maresme per mala qualitat de l’aigua

El tancament de les platges del municipi és una situació que es repeteix habitualment després que es produeixin tempestes, que arrosseguen fins al mar aigües residuals i residus sòlids, per la qual cosa el consistori estudia actuacions per solucionar la problemàtica

La bandera groga oneja a 30 platges més del litoral central, incloent totes les de Barcelona, i sud

zentauroepp2953817 badalona 12 05 2005 encuentran manchas de alquitran en las p190718121346

zentauroepp2953817 badalona 12 05 2005 encuentran manchas de alquitran en las p190718121346 / QUIM ROSER

1
Es llegeix en minuts

La bandera vermella oneja aquest dissabte a 21 platges del Barcelonès i el Maresme per la mala qualitat de l’aigua després de les fortes tempestes d’ahir divendres.

D’altra banda, la bandera groga oneja en 30 platges més del litoral central, incloent les 9 de Barcelona, i sud –3 a la Costa Daurada i 1 al Garraf–, mentre que la bandera verda oneja a 151 de les 202 platges amb vigilància a Catalunya.

Aigües residuals a Badalona

«Hissada la bandera vermella a totes les platges a causa de l’intens episodi de pluges, que impedeix garantir la qualitat microbiològica de l’aigua del mar. Es preveu que es mantingui les pròximes 24 hores», ha informat l’Ajuntament de Badalona, amb les 9 platges amb el bany prohibit per «presència de partícules en suspensió i aigua no transparent».

El tancament de les platges de Badalona és una situació que es repeteix habitualment després que es produeixin tempestes, que arrosseguen fins al mar aigües residuals i residus sòlids, per la qual cosa el consistori estudia actuacions per solucionar la problemàtica.

Notícies relacionades

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha indicat al respecte, en el seu compte de Twitter, que «com a ciutat ens avergonyeix la situació després de cada episodi de tempestes a les nostres platges».

«Com a govern –ha afegit– ens comprometem a aprovar un pla de clavegueram i instem la resta d’administracions a trobar una solució definitiva per evitar aquesta situació a Badalona».

Temes:

Platges