Vídeo viral

Les ‘motoiaies’ de Badalona arrasen a les xarxes: «No ens esperàvem ara ser tan famoses»

Encantades amb el seu recent èxit, aquestes dones d’una residència de Badalona asseguren que no coneixen Rosalía però els sembla una artista que «el que canta s’agafa al cos» | El pas preferit d’aquestes marxoses àvies és el gest de «fer com una moto» amb les mans

Les ‘motoiaies’ de Badalona arrasen a les xarxes: «No ens esperàvem ara ser tan famoses»

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

Quan la Joana, la Manolita i la resta de ‘motoiaies’ de la residència es van posar a ballar ‘Despechá’ de Rosalía durant el seu passeig vespertí diari per la rambla de Badalona (Barcelona) no podien imaginar que acabarien sent tan famoses en un lloc anomenat TikTok.

«No ens esperàvem això. És que ja no podem sortir a passejar. Ahir va ser com un tumult. La gent ens parava i ens reconeixia», explica a Efe, des del menjador de la residència Danae de Badalona, Joana Quevedo, una de les protagonistes del vídeo, que ja té més de dos milions de reproduccions.

Qualifica l’experiència com a «fabulosa» i això que, presumeix, ella ha sortit per la televisió «moltes vegades».

Sobre Rosalía, diu que tot i que no la coneix «personalment» li sembla una artista «que el que canta s’agafa al cos».

@residenciadanae Disfrutando de les nostres tardes a la rambla .........#residenciadanae #badalona #motomami #motomami #despecha @rosalia ♬ so original – mayra.c.rolitas02

El pas preferit de totes és el gest de «fer com una moto» amb les mans, escenifica orgullosa entre les seves companyes.

Una altra, Manoli Atienza, diu que s’estan donant un bany de masses a Badalona.

«Jo és que vaig tenir una botiga 50 anys, em coneix i m’estima molta gent, i és clar ara em veuen per la tele i truquen als meus fills per dir-los que m’han vist», explica il·lusionada.

«La veritat és que va ser una cosa sense pensar. Estàvem prenent la fresca i ens van posar la cançó i va sortir de dins moure’ns i cantar i mira, sense preparar res, la broma, la broma, i han vingut aquí totes les teles», explica.

«De veritat que no m’imaginava això. Diumenge li vaig preguntar al meu gendre i em va dir que ens havien vist milions de persones, no sent famoses ni res d’abans, que això era moltíssim», afegeix.

Tot i que va sortir de les àvies la seva gràcia i carisma per moure’s al ritme de la cançó de l’estiu, qui gravava el vídeo era la responsable de comunicació de la residència, Judith Sánchez, que ha assenyalat a Efe que està «orgullosa» que «després de tantes notícies desagradables» sobre centres geriàtrics amb la covid s’hagi popularitzat la seva residència «per una cosa positiva».

«Estàvem passejant per la Rambla com qualsevol altre dia i com havia tret la cançó feia poc ja que vam dir: ¿per què no la ballem?», explica.

«Ha sigut una injecció d’alegria per a ells», explica.

«El vídeo t’està dient que també es pot estar content en una residència», afegeix.

Preguntada sobre què els ha semblat a les famílies de les àvies la seva sobreexposició mediàtica, Sánchez assegura que estan «molt contentes» de veure-les felices i que no han deixat d’enviar-los missatges quan les veuen per la televisió.

Tot i que si hi ha una reacció de la qual estan especialment orgulloses és del «m’agrada» que els ha deixat la de Sant Esteve Sesrovires.

Ara que ja saben que Rosalía les ha vist, totes coincideixen que seria «la bomba» que vingués a visitar-les.

«Si això hagués passat abans del concert de Barcelona podria ser, però ara és més difícil perquè té una gira. Tot i que mai se sap», assenyala Atienza.

Notícies relacionades

«Les nostres ‘Motomamis’ disfrutant de les tardes d’estiu... ¡Són fantàstiques!», deia el vídeo original de la residència a través del seu compte a la xarxa social, replicat a Instagram també amb milers de visualitzacions.

I no és l’únic vídeo que la residència ha penjat amb una «motoiaia». En un altre, una protagonitza un ball de la cançó ‘La fama’ de l’artista catalana.