Operació de la Guàrdia Civil

Desarticulada una banda que va robar xalets a Barcelona, Girona, Tarragona i Madrid

Se’ls atribueixen robatoris a Girona, l’Ampolla, Sant Jaume dels Domenys i el Pont de Vilomara

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Preparaven acuradament cada assalt, generalment de cases habitades d’alt nivell; entraven i s’emportaven totes les joies, mòbils i el material informàtic lleuger més valuós que trobaven. La Guàrdia Civil ha culminat l’operació Hàbitat-Bidasoa, per la qual ha quedat desarticulat un grup de lladres especialitzats en els robatoris a xalets.

Agents del Grup de Delinqüència Organitzada (GDO) de la comandància de la Guàrdia Civil de Madrid van detenir-ne els integrants a mitjans de juliol. Són quatre homes, dos xilens, un peruà i un argentí de 25 anys el més jove i 37 el més gran.

La Guàrdia Civil atribueix a aquesta banda onze robatoris en xalets. A més de zones residencials de Madrid, van atacar cases unifamiliars en urbanitzacions de Girona capital, les localitats tarragonines de l’Ampolla (Baix Ebre) i Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedés), i la barcelonina del Pont de Vilomara (Bages).

Passats a Espanya

Els membres d’aquest grup criminal no tenien antecedents penals a Espanya, però sí a França, on se’ls buscava com a suposats autors, també, de robatoris en xalets. De fet, ha col·laborat en l’operació la BRB (Brigade de Répression du Banditisme) de la Prefectura de París, així com la Direcció Nacional contra Robatoris de la Policia de Xile.

Notícies relacionades

Recentment, quan a França ja es van considerar seguits molt de prop per la policia gal·la, els integrants de la banda es van traslladar al sud de Madrid, on van començar a robar a Espanya. Després, establint-se a l’àrea metropolitana de Barcelona, van muntar els seus robatoris a Catalunya.

Una nota distribuïda aquest divendres per la Guàrdia Civil relata que la banda vigilava primer minuciosament el xalet objectiu, prenent nota de les rutines dels seus habitants. Quan la vivenda era buida, generalment perquè haurien sortit els seus propietaris a treballar, entraven escalant tanques i forçant les portes més vulnerables. Va ser després d’un d’aquests assalts, a Tarragona, quan la Guàrdia Civil va detenir tres dels presumptes lladres. Els agents els han intervingut en l’equipatge joies i rellotges d’alta gamma. Guardaven la gran part del seu botí a Barcelona.