Palafrugell adapta els lavabos d’una escola per educar en igualtat de gènere

La direcció de l’escola Torres Jonama es proposa canvis en el disseny dels patis per a una nova oferta d’activitats lúdiques

Palafrugell adapta els lavabos d’una escola per educar en igualtat de gènere
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha retirat els urinaris de l’escola Torres Jonama per educar en igualtat de gènere. Les brigades han retirat 16 urinaris dels lavabos que hi havia a l’escola. Es tracta d’una de les accions que formen part del projecte coeducació que va iniciar l’escola l’últim curs i que es basa en una educació per a la igualtat de gènere.

Amb aquesta acció, l’escola vol crear un model de lavabos que inclogui totes les identitats i necessitats de les persones que l’utilitzen durant el curs.

Ús no sexista

Notícies relacionades

Més enllà de les obres als lavabos, el centre també s’ha proposat altres objectius, com fer un ús no sexista del llenguatge i garantir la inclusió de tots els gèneres i proposar canvis en el disseny i plantejament dels patis. Aquesta última proposta busca experimentar amb noves possibilitats de joc i distribuir els espais de forma equitativa.

Revisió de material

D’altra banda, el professorat s’ha compromès a revisar els materials didàctics des de les primeres etapes i fer més visibles les aportacions històriques de les dones en els diferents àmbits del coneixement.