151 persones exposades

Cinc brots de gastroenteritis afecten almenys cinquanta persones en tres acampades a Gósol (Lleida)

La Conselleria de Salut està investigant l’origen del brot i treballa amb la hipòtesi que hagi sigut per transmissió hídrica, seguida de fecal-oral

Cinc brots de gastroenteritis afecten almenys cinquanta persones en tres acampades a Gósol (Lleida)

Pexels

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat ha detectat cinc brots de gastroenteritis en tres zones d’acampada a Gósol (Lleida) amb 56 persones afectades, han informat fonts de la Conselleria de Salut a Europa Press.

El total de persones exposades ascendeix a 151, tot i que ja han tornat als seus domicilis i la Generalitat ha tancat aquests tres punts d’acampada per precaució.

La Conselleria de Salut està investigant l’origen del brot i treballa amb la hipòtesi que hagi sigut per transmissió hídrica, és a dir, per contaminació de l’aigua, seguida de fecal-oral.

Notícies relacionades

Així, han recollit mostres d’aigua dels tres punts d’acampada que estan investigant arran d’aquests brots que han afectat menors d’entre 6 i 16 anys i alguns monitors de les agrupacions.

La coordinació i investigació dels brots ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Gósol, el Consell Comarcal del Berguedà, l’atenció primària, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’hospital de Berga (Barcelona).

Temes:

Lleida