Avís important
La Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya alerta d’un producte de Mercadona amb gluten etiquetat com a apte per a celíacs

economia/Mercadona.jpg /
Les persones celíaques –una malaltia crònica inflamatòria i autoimmune causada per la ingesta de gluten– solen pagar un extra d’uns 75 euros al mes o 910 euros a l’any, segons un informe de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (Face).
Segons l’estudi de la FAPE, la major diferència de preu es troba en les farines panificables, el pa de motllo i els productes per esmorzar, com els cereals.
Sense cura
«L’únic tractament existent per a la malaltia celíaca és la dieta sense gluten, que s’ha de fer de forma estricta durant tota la vida una vegada diagnosticada la malaltia, ja que aquesta patologia ara com ara no té cura», remarquen des de l’Associació de Celíacs de Catalunya, alhora que recorden que la malaltia afecta prop de mig milió de persones a Espanya (el doble de dones que homes), tot i que amb una taxa de diagnòstic molt baixa.
Però els supermercats Mercadona s’han caracteritzat des dels seus inicis per ser una cadena de supermercats enfocada al públic celíac, és a dir, a totes aquelles persones que són intolerants al gluten (el blat, l’ordi i el sègol en contenen). Durant anys ha circulat la teoria que es devia al fet que una filla del mateix Juan Roig era celíaca. Però el mateix Roig ho ha desmentit en nombroses ocasions.
Àmplia varietat
Malgrat tot, sí que és cert que té una àmplia varietat de productes sense gluten, perfectament etiquetats i a preus assequibles, una cosa de què sempre s’han queixat els celíacs o pares de nens celíacs: la poca varietat i l’alt preu dels productes sense gluten.
Però ara se’ls ha colat un producte que, sense ser apte per a celíacs, sí que porta, erròniament, l’etiqueta de «sense gluten», segons alerten des de la Face.
Notícies relacionadesEs tracta d’un lot posat a la venda exclusivament a les Canàries de ‘cordon bleu’ de Mercadona, no apte per al col·lectiu celíac perquè conté gluten entre els ingredients, malgrat que ha sigut etiquetat amb la menció «sense gluten» de forma errònia.
Des de la Face avisen d’aquest error i recomanen a tots els celíacs de les Canàries que comprovin l’etiquetatge en cas que hagin comprat aquest producte.
- MUNDIAL DE MOTOGP Àlex Márquez: «El meu germà té pilotes, bé, ara una i mitja»
- Hongria Jaume Collboni, en la marxa de l’Orgull LGTBI prohibida a Budapest: «Pot passar demà a Barcelona»
- "No guiris, només locals": augmenten els usuaris d''apps' de cites que veten els 'expats' a Barcelona
-
Ofert per
- ENTREVISTA Pablo Ortiz, dermatòleg: «El concepte de prendre el sol ha de desaparèixer. Del sol cal cuidar-se»