Disseny polèmic

Una segona model de la campanya d’Igualtat denuncia que li han esborrat la seva pròtesi: «Han editat la meva cama ortopèdica»

Ja són dues les dones que critiquen l’ús de la seva imatge sense el seu permís en el cartell dirigit per l’Institut de la Dona

Una segona model de la campanya d’Igualtat denuncia que li han esborrat la seva pròtesi: «Han editat la meva cama ortopèdica»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Ni tan sols sé com explicar la quantitat d’ira que sento ara mateix». Amb aquesta contundent declaració, la model britànica Sian Green-Lord ha volgut denunciar l’ús de la seva imatge en la campanya del Ministeri d’Igualtat ‘L’estiu també és nostre’.

El motiu: que en el cartell han editat la seva imatge esborrant-li la cama ortopèdica que ella mateixa ha reivindicat a les xarxes socials com a acte de normalització i li han posat una cama natural, a més de pèl a les axil·les.

Una campanya dirigida per l’Institut de la Dona que des que va sortir a la llum no ha deixat d’estar envoltada de polèmica. Primer per eluso d’imatges sense permís d’algunes de les models que surten en ella i, d’altra banda, per l’ús de tipografies sense pagar els autors de la mateixa.

Sian Green-Lord ha explicat en un missatge a Instagram que un amic seu la va avisar de l’ús de la seva imatge sense el seu permís per a una campanya de positivitat corporal del Govern d’Espanya en la qual, a més, han editat la seva cama ortopèdica.

«No sé per on començar ni com explicar com em fa sentir realment», ha explicat, contrariada, la ‘influencer’, que no ha dubtat a assenyalar que l’ús de la seva imatge en la campanya del Ministeri d’Igualtat «està més que malament».

La il·lustradora de la campanya demana disculpes

Notícies relacionades

Per la seva banda, la il·lustradora encarregada de realitzar el cartell de la campanya va demanar disculpes públicament a través d’un fil de Twitter just després de les primeres denúncies efectuades. Arte Mapache ha explicat que s’ha sentit «avergonyida» pels errors comesos i que espera pal·liar els danys causats repartint els beneficis que es derivin del seu treball entre les parts afectades.

Tot i així, la il·lustradora ha volgut remarcar que en cap cas volia aprofitar-se d’aquestes models. «La meva intenció mai ha sigut fer abús de la seva imatge, sinó plasmar en la meva il·lustració la inspiració que suposen per a mi dones com elles, Nyome Nicholas, Raissa Galvão... El seu treball i la seva imatge han de ser respectats. Gràcies per la vostra tasca, fins i tot en aquest cas», ha volgut remarcar.