Radars TRUCAM II

Trànsit incorpora nous radars lleugers que portaran les motos dels Mossos

Els nous radars són una mena de pistola làser portàtil, amb unes dimensions reduïdes

  • Així funciona Trucam II, el nou radar mòbil amb què els Mossos et multaran aquest estiu

Trànsit incorpora nous radars lleugers que portaran les motos dels Mossos
1
Es llegeix en minuts

El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà 10 radars d’un nou model lleuger, una mena de pistola làser que podrà controlar, des d’un punt estàtic, l’excés de velocitat a una distància de fins a 200 metres i que podran portar les motos dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha informat aquest dijous el SCT, aquests nous radars, anomenats TRUCAM II, estaran repartits per totes les regions policials de la xarxa viària de Catalunya, on ja hi ha 246 punts de control de la velocitat, dels quals 36 són radars de tram.

Notícies relacionades

La Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra ja disposa de set d’aquests nous radars lleugers i es preveu que pròximament es puguin incorporar els altres tres, amb l’objectiu de reduir la sinistralitat viària aquest estiu i prevenir i combatre els comportaments de risc i les infraccions a les carreteres catalanes.

Segons Trànsit, la velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària a Catalunya, on el 2021 va intervenir com a causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes –davant l’11,9% del 2019–.