Alerta sanitària

L’OMS estudiarà el dia 21 si declarar l’emergència internacional per la verola mico

En la seva primera reunió l’Organització Mundial de la Salut va concloure que hi havia un risc moderat de brot i ara avaluarà de nou si és necessari llançar una emergència internacional

L’OMS estudiarà el dia 21 si declarar l’emergència internacional per la verola mico

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Experts de l’Organització Mundial de la Salut es reuniran per segona vegada el 21 de juliol per analitzar si és necessari declarar una emergència internacional pel brot de verola del mico, quan els casos s’acosten ja a la barrera dels 10.000.

El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ja va anticipar recentment que aquesta segona reunió del Comitè d’Emergència es produiria la setmana vinen i aquest dijous es va confirmar que serà el dia 21, tot i que els resultats de les deliberacions podrien anunciar-se dies més tard.

A finals de juny, una primera reunió del mateix comitè no va considerar necessari declarar encara l’emergència internacional per la verola del mico –estatus que té actualment, per exemple, la pandèmia de covid–, tot i que va mantenir el risc «moderat» pel brot.

Notícies relacionades

L’emergència internacional se sol declarar quan una malaltia contagiosa s’expandeix per diverses regions de forma descontrolada i amb això s’adopten recomanacions perquè els governs adoptin mesures preventives especials per frenar la propagació.

Europa continua sent la regió més afectada pel brot de verola del mico, ja que en concentra més del 80% dels casos, amb el Regne Unit al capdavant, tot i que també estan augmentant els contagis als països de l’Àfrica central i occidental, on la malaltia és endèmica des de fa dècades.