Vaticà

El Papa nomena, per primera vegada, tres dones com a membres del dicasteri per als Bisbes del Vaticà

L’any passat, el Papa ja va nomenar Raffaella Petrini, número dos de la Governació de la Ciutat del Vaticà, que era la primera vegada que una dona ocupava aquest lloc

El Papa nomena, per primera vegada, tres dones com a membres del dicasteri per als Bisbes del Vaticà

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc ha nomenat aquest dimecres, per primera vegada, tres dones com a membres del Dicasteri per als Bisbes, segons ha informat l’Oficina de Premsa de la Santa Seu.

Es tracta de la secretària general del Governatorat de l’Estat Ciutat del Vaticà, Raffaella Petrini; l’exsuperiora general de les Filles de Maria Auxiliadora Yvonne Reungoat, i la presidenta de la Unió Mundial de les Organitzacions Femenines Catòliques, María Lía Zervino.

L’any passat, el Papa ja va nomenar Raffaella Petrini número dos de la Governació de la Ciutat del Vaticà, que era la primera vegada que una dona ocupava aquest lloc.

A més, Francesc va escollir la germana Nathalie Becquart, religiosa francesa de les Germanes Missioneres de Xaviere, com a subsecretària del Sínode dels Bisbes, i la germana Alessandra Smerilli, de les Filles de Maria Auxiliadora, com a número dos del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral. Així mateix, la germana Carmen Ros Norten és subsecretària al Dicasteri de Religiosos.

Notícies relacionades

Així mateix, entre les dones no religioses que ja ocupen càrrecs d’alt nivell al Vaticà hi ha: Francesca Di Giovanni, subsecretària del Sector Multilateral de la Secció de Relacions amb els Estats i Organitzacions Internacionals de la Secretaria d’Estat; Barbara Jatta, primera dona directora dels Museus Vaticans; i Linda Ghisoni i Gabriella Gambino, les dues subsecretàries del dicasteri per als Laics, la Família i la Vida.

També s’hi sumen la professora Emilce Cuda, secretària de la Comissió Pontifícia per a l’Amèrica Llatina; Natasa Govekar, directora de la Direcció Teològica i Pastoral del Dicasteri per a la Comunicació; i Cristiane Murray, subdirectora de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu. Totes van ser designades per Francesc.