Sanitat

Catalunya detecta 282 casos més de verola del mico i el total s’eleva a 662

El mecanisme de transmissió més probable és el contacte estret durant les relacions sexuals, però no és l’únic: també hi ha hagut contagis arran del contacte en esdeveniments multitudinaris

Catalunya detecta 282 casos més de verola del mico i el total s’eleva a 662

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha detectat 282 casos més de verola del mico, per la qual cosa el total ha ascendit a 662 a Catalunya, segons ha informat el departament en un comunicat aquest divendres.

Notícies relacionades

En la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya s’hi ha notificat un total de 800 casos sospitosos o probables des de la confirmació del primer contagiat a Espanya, i actualment n’hi ha 46 en investigació, 24 de probables i 22 sospitosos. Així doncs, la majoria d’aquests casos són homes d’entre 19 i 66 anys que van iniciar la simptomatologia entre el 5 de maig i el 3 de juliol.

El mecanisme de transmissió més probable és el contacte estret durant les relacions sexuals, però no és l’únic: també hi ha hagut contagis arran del contacte en esdeveniments multitudinaris amb poca distància entre persones.