Transport

Caos a la T-2 de l’aeroport Madrid-Barajas amb centenars de maletes encallades

Aena explica que aquests problemes no són atribuïbles a les companyies aèries, sinó a les empreses de ‘handling’, responsables del trasllat dels equipatges

Tampoc aclareixen si va ser algun problema puntual amb alguna companyia

1
Es llegeix en minuts
Roberto Bécares

La zona de recollida d’equipatges de T-2 de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas es va convertir durant la nit de diumenge en un «bosc de maletes», amb centenars d’equipatges procedents de diferents vols nacionals i internacionals encallats, fet que va provocar el desconcert entre els passatgers. 

«Jo vaig arribar cap a les deu del vespre d’un vol de Vigo i allò era un caos, hi havia maletes per tot arreu i molta gent buscant les seves», comenta Jorge F., que va presenciar l’escena a l’aterrar a Madrid. 

En les imatges que va fer es pot apreciar com hi ha maletes repartides per multitud d’espais de la sala de les cintes transportadores i passatgers mirant de buscar la seva. A les etiquetes de les maletes es podia apreciar que provenien de diferents destinacions, com Milan o Frankfurt.

Fonts d’Aena expliquen que aquests problemes no són atribuïbles a les companyies aèries, sinó a les empreses de ‘handling’, que són les responsables del trasllat dels equipatges. Tampoc aclareixen si va ser algun problema puntual amb alguna companyia. 

Precisament aquest cap de setmana va començar l’operació sortida, i les aerolínies van executar prop de 24.600 vols als aeroports espanyols de la xarxa d’Aena

Notícies relacionades

Segons dades facilitades per Aena, divendres va ser el dia amb més moviments, amb 6.334 operacions previstes, seguit de dissabte (6.160) i diumenge (6.159), mentre que, per a dilluns, es van programar 5.947 vols.

L’aeroport amb més nombre de vols programats és el d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, amb 3.938, un 17% menys que fa tres anys –l’últim estiu prepandèmic–, seguit del de Palma de Mallorca, que aquest any, amb 3.679 operacions, supera el de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, amb 3.531.