Trànsit per vacances

La primera operació sortida d’estiu: la DGT preveu 4,5 milions de desplaçaments

Les hores més desfavorables per viatjar són entre les 15.00 i les 23.00 hores d’aquest divendres i durant el matí de dissabte

La primera operació sortida d’estiu: la DGT preveu 4,5 milions de desplaçaments

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 4,5 milions de desplaçaments per carretera per a la primera operació especial sortida d’aquest estiu que arrenca aquest divendres a les 15.00 hores, un dispositiu que s’ampliarà fins a la mitjanit de diumenge 3 de juliol. Per a tot el mes de juliol, el nombre de moviments previstos és de 44 milions.

Segons ha informat el departament que dirigeix Pere Navarro, les hores més desfavorables per iniciar el viatge són entre les 15.00 i les 23.00 hores d’aquest divendres i durant el matí de dissabte, quan el trànsit serà «intens» sobretot a les sortides de les grans ciutats.

Trànsit ha advertit, així mateix, que diumenge a la tarda, amb la tornada de molts ciutadans als seus llocs de residència després d’haver finalitzat el cap de setmana, també es produirà una intensitat circulatòria d’entrada més gran als nuclis urbans, que es prolongarà fins a altes hores de la nit.

A més, aquest any s’ha reprès l’operació Pas de l’Estret, el que significa que transitaran per les nostres carreteres més de 700.000 vehicles de ciutadans provinents d’altres països europeus, que tornen als seus països d’origen a l’Àfrica. A més és el Pas a Portugal, per al qual la DGT en coordinació amb les autoritats portugueses atendrà 250.000 vehicles més que circularan pel nostre territori, des de França a Portugal amb motiu vacacional.

Per facilitar la mobilitat a la carretera, Trànsit instal·larà carrils reversibles i addicionals amb cons en els moments de més afluència circulatòria i trams en determinades carreteres; establirà i senyalitzarà itineraris alternatius i la senyalització dinàmica a través de 2.200 plafons de missatge variable de les principals variables del trànsit: temps de recorregut, itineraris alternatius, incidències a la via, etc.

També es paralitzaran les obres que afectin les calçades a totes les carreteres per minimitzar l’afecció al trànsit durant els dies de l’operació sortida-retorn d’estiu, i es limitarà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments.

Igualment es restringirà la circulació de camions que transportin mercaderies perilloses i vehicles que necessitin autorització especial per circular en determinades hores dels dies amb més desplaçaments, i s’informarà sobre qualsevol incidència a través dels butlletins informatius de les emissores de ràdio, a les xarxes socials amb els hashtags #VeranoSeguro i #SaberloEsEmpezarAEvitarlo, a internet www.dgt.es i al telèfon 011.

Trànsit compta amb els següents mitjans: 780 radars fixos de control de velocitat, dels quals 92 són de tram; 545 radars mòbils; 12 helicòpters; 245 càmeres de control de mòbil i de cinturó, 29 càmeres més que l’estiu passat; 39 drons per a activitats de regulació, 23 dels quals amb capacitat de denúncia; 34 motos camuflades de l’ATGC que circularan per les carreteres de més sinistralitat de motoristes. Aquestes motos formen part d’una prova pilot que es portarà a terme durant els caps de setmana d’estiu.

Notícies relacionades

D’altra banda, dilluns vinent, Trànsit posa en marxa una campanya especial de control de velocitat en la qual, durant set dies, s’intensificarà la vigilància en carreteres per comprovar que es compleixen els límits establerts a les vies.

Com ja es va anunciar a principis de setmana, s’incrementaran la vigilància amb radars mòbils embarcats en vehicles retolats i camuflats de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil en autopistes i autovies a causa de l’augment de morts en aquestes vies, sense oblidar que són a les vies convencionals on moren 7 de cada 10 persones.