Amb capacitat per a 2.300 comensals

S’enfonsa l’icònic restaurant flotant dies després de salpar des de Hong Kong

  • El vaixell va bolcar «malgrat els esforços de l’empresa responsable del seu transport per rescatar-lo»

1
Es llegeix en minuts
EFE

El famós restaurant flotant Jumbo, una de les atraccions turístiques de Hong Kong, es va enfonsar diumenge passat al Mar de la Xina Meridional només uns dies després de salpar de la que havia sigut la seva ubicació durant dècades, segons ha recollit en les últimes hores el diari local ‘South China Morning Post’.

El barco, remolcat per altres vaixells, havia abandonat Hong Kong dimarts de la setmana passada rumb a una nova ubicació que no ha sigut revelada.

L’empresa operadora de l’embarcació-restaurant, Aberdeen Restaurant Enterprises, va explicar en un comunicat citat pel mitjà que, al creuar les aigües pròximes a les illes Paracelso, la nau i els barcos que la remolcaven van topar amb «condicions meteorològiques adverses» que van provocar que l’aigua entrés al casc del barco restaurant.

El vaixell va bolcar «malgrat els esforços de l’empresa responsable del seu transport per rescatar-lo», va asseverar el comunicat.

Cap membre de la tripulació va resultar ferit, segons el diari.

L’empresa va indicar que la gran profunditat de les aigües de la zona, de més de 1.000 metres, dificulta les possibles tasques de recuperació del barco.

El restaurant, amb capacitat per a 2.300 comensals, era una de les senyes d’identitat de l’àrea d’Aberdeen, a la costa sud de l’illa de Hong Kong.

La seva construcció als anys 70 va costar 32 milions de dòlars de Hong Kong (al canvi actual, uns 4,1 milions de dòlars o 3,8 milions d’euros), però estava tancat des del 2020, quan la pandèmia de covid-19 i les restriccions van afectar greument el sector turístic de l’excolònia britànica.

L’empresa operadora va anunciar el maig passat que traslladaria el barco fora de Hong Kong davant la impossibilitat de costejar-ne el manteniment d’acord amb les regulacions del territori, assenyala el rotatiu.

Notícies relacionades

Tant la regió autònoma de Hong Kong com la Xina continental han mantingut estrictes mesures de prevenció a les fronteres, les quals han estat tancades al turisme durant dos anys.

Malgrat que des del maig passat Hong Kong accepta l’entrada de turistes internacionals, aquests encara s’han de mantenir durant almenys set dies en una quarantena costejada per ells mateixos en hotels habilitats.