Incident

S’esfondra, sense provocar danys personals, la columna del Torico de Terol

  • El ferro que uneix les dues pedres que formen el pilar que subjecta l’estàtua estava «podrit», segons l’alcaldessa de la ciutat

S’esfondra, sense provocar danys personals, la columna del Torico de Terol

EFE/Antonio García

1
Es llegeix en minuts

La columna que subjecta el Torico de Terol, un dels símbols de la ciutat, s’ha esfondrat aquest diumenge, sense causar danys personals, quan es retiraven les sogues dels 23 pobles que participen en el Congrés Nacional de Toro de Cuerda.

L’alcaldessa, Emma Buj, ha explicat als mitjans que l’ensorrament s’ha produït aquest diumenge cap a les 7 del matí quan els operaris treien els tirants que subjectaven les sogues a la columna perquè estava «podrit» el ferro que uneix les dues pedres que la formen i que sustenta a dalt l’estàtua del Torico, que ha quedat fet malbé pel dany que ha rebut en una de les banyes.

Al caure la columna, també s’ha fet malbé un dels pilons que envolten la font en la qual s’ubica.

Restauració

Buj ha garantit als terolencs que el conjunt estarà arreglat per a les festes de la Vaquilla, que se celebren a principis de juliol.

Notícies relacionades

L’empresa que habitualment repara la font en la qual s’aixequen la columna i el Torico, a la plaça que té el mateix nom, ja ha retirat les peces per començar els treballs de restauració i tenir «al més aviat possible el Torico en condicions», ha dit.

L’alcaldessa ha valorat que no s’hagin produït danys personals i ha apuntat que, tot i que el congrés continua, s’estaven retirant les sogues perquè pogués passar la processó del Corpus que se celebra aquest diumenge.

Temes:

Terol Toros