Accés a la universitat
Una mateixa selectivitat, 17 exàmens diferents
EL PERIÓDICO ha preguntat a una vintena de joves de tot Espanya, dels llocs on Prensa Ibérica edita diaris, què els preocupa sobre les proves d’avaluació per a l’accés a la universitat

Proves de Selectivitat a la Facultat de Biologia de la UB. /
Les proves de selectivitat a què aquest juny s’enfronten milers d’estudiants a tot Espanya (només a Catalunya se n’han matriculat uns 40.000 per realitzar els exàmens) serveixen per establir un llistat a partir del qual, i tenint en compte que a Espanya hi ha el districte universitari únic, els estudiants poden elegir on estudiar un grau. Els tests que es realitzen des de dilluns passat (van començar a Múrcia i Aragó) fins dijous vinent (quan acabin a Catalunya) segueixen un criteri comú, marcat pels ministeris d’Educació i d’Universitats. També participen en la seva confecció les mateixes universitats, a través de la Conferència de Rectors.
Això sí, cada comunitat autònoma determina quins continguts té exactament cada prova, d’acord amb els currículums de batxillerat de cada territori. D’aquí que algunes veus denunciïn, quan es produeixen greuges, que actualment existeixen 17 exàmens diferents de selectivitat.
EL PERIÓDICO ha preguntat a joves de tot Espanya, dels llocs on el grup Prensa Ibérica té una capçalera, des de la Corunya, Avilès i Figueres fins a Còrdova, Mallorca i Las Palmas de Gran Canaria, què els preocupa.
Notícies relacionadesAixí, desavinences polítiques al marge, el que als joves realment els inquieta és poder obtenir prou qualificació per poder estudiar la carrera desitjada. La majoria no ho sabran amb total seguretat fins al mes de juliol vinent, quan es publiquen les denominades notes de tall, és a dir, la puntuació que cada grau universitari requereix en funció de la demanda d’estudiants rebuda durant la preinscripció.
Cada any la selectivitat deixa la seva perla. Aquesta vegada, per exemple, ha sigut molt comentada la prova de Llengua Castellana i Literatura que van posar als estudiants aragonesos, amb la lletra de la cançó ‘Malamente’ de Rosalía com a protagonista. Més enllà d’això, la Història d’Espanya i la Física són, en molts casos, l’‘os’ de la selectivitat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Interior combatrà el frau en els canvis de sexe en els Bombers