Cinc funcionaris de la presó de Brians atacats per un intern

  • El reclús està ingressat en el departament de salut mental i ha agredit els empleats del centre amb puntades de peu, cops de puny i tallant-ne un amb una reixa de ventilació

zentauroepp24303623 sant esteve sesrovires 21 11 2013 fachada del centro peniten170813132008

zentauroepp24303623 sant esteve sesrovires 21 11 2013 fachada del centro peniten170813132008

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc funcionaris de la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, han sigut atacats el matí d’aquest diumenge per un intern. J. M., que estava ingressat en el departament de salut mental (DERT), segons ha denunciat el sindicat UGT i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts de la Conselleria de Justícia.

L’incident s’ha produït a les 9.25 hores, quan els funcionaris s’han dirigit a la cel·la on es trobava el reclús per arreglar l’intèrfon. Tot i que aparentment l’intern estava tranquil, segons la Conselleria, s’ha posat agressiu quan s’ha obert la porta de l’habitacle perquè sortís. De sobte, ha donat una puntada de peu al pit d’un dels empleats de la presó que intentava tranquil·litzar-lo i cops de puny a un altre.

En aquell moment, el pres ha aconseguit sortir de la cel·la i amb una reixa de ventilació doblegada ha fet un tall al braç a un altre funcionari. Després, ha continuat clavant puntades de peu, en alguns casos a la cara, i cops de puny als treballadors del centre penitenciari que pretenien controlar-lo. Com a conseqüència de l’agressió, tres funcionaris han resultat lesionats i traslladats a la mútua i dos més han sigut atesos en els serveis mèdics de Brians 2.

Immobilitzat

Notícies relacionades

Al final, el reclús ha sigut immobilitzat durant unes hores. Continuarà ingressat en el departament de salut mental, però se li aplicarà un protocol de seguretat (acompanyat sempre per tres empleats del centre i emmanillat en els trasllats), segons fonts penitenciàries. Es tracta d’un intern preventiu a qui s’atribueixen diversos delictes: incendi, robatori amb violència i intimidació, lesions i homicidi.

«La implacable actuació i la gran professionalitat dels companys han impedit que avui no hàgim de lamentar una mort», afirma el sindicat UGT. L’organització sindical denuncia a través d’un comunicat que els efectius d’aquest departament «estaven sota els mínims exigibles», com «pràcticament està passant cada dia». «Ja vam avisar del perill que això comporta i com es compromet, d’aquesta manera, la seguretat del centre, la dels mateixos interns i la dels treballadors», sense que la direcció de Brians 2, al seu entendre, «faci absolutament res».