Coronavirus

Variant XE de la covid: símptomes a pell i oïda, nous símptomes

Variant XE de la covid: símptomes a pell i oïda, nous símptomes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La variant XE és el resultat de la combinació d’Òmicron  i el seu subllinatge ‘silenciós’ BA.2 i provoca símptomes semblants: febretosmucositatcansament i mal de cap, segons revelen els resultats inicials de l’estudi  sobre la seva incidència els seus símptomes que ha fet l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKHSA).

Ara, el Sistema Nacional de Salut britànic ha sumat quatre nous indicis de coronavirus poc comuns, segons explica ‘Redacción Médica’:

  1. Dits dels peus covid: Es produeixen lesions cutànies vermelles, inflades o amb butllofes als dits dels peus. Aquest símptoma és més comú en adolescents o adults joves amb símptomes lleus o sense símptomes. Aquestes lesions tendeixen a desaparèixer en dies o sense necessitat de tractament

  2. Ungles covid: Poc habitual, afecta entre l’1 i 2% dels contagiats. El coronavirus pot produir línies de Beau (osques horitzontals que es produeixen a la base de les ungles quan hi ha una interrupció temporal en el creixement de les ungles a causa d’un estrès físic al cos), línies de Mees (línies blanques horitzontals que apareixen a les ungles, que es creu que són causades per la producció anormal de proteïnes al llit unguial) i un patró de mitja lluna vermella que es desenvolupa a la base de les ungles. Tot i que pot ser dolorós, la gran majoria de malalts noten que tornen a la normalitat en unes quantes setmanes.

  3. Pèrdua de cabells: un estudi sobre gairebé 6.000 persones, va detectar aquest indici en el 48% dels participants, sobretot en covid greu i dones blanques.

  4. Oïda: la covid afecta les cèl·lules de l’oïda interna, amb pèrdua d’audició o tinnitus (brunzit). En un estudi de revisió que va incloure 560 participants, el 3,1% dels pacients van reportar pèrdua d’audició, mentre que el tinnitus es va produir en el 4,5%.

Temes:

Coronavirus