Un detingut

Executat a trets un noi francès de 24 anys en una zona d’oci de Salou

  • Diversos ciutadans van capturar un dels tres pistolers, que portava una arma nuada al turmell

  • Els Mossos busquen els altres dos implicats, que van fugir i entre els quals sembla que es troba l’autor material de l’assassinat

Varios ciudadanos retienen al autor del tiroteo mortal en una zona de ocio de Salou

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un noi de 24 anys i de nacionalitat francesa va ser assassinat a trets aquest dilluns a la nit al centre de Salou (Tarragonès). Les primeres declaracions de clients de bars d’aquesta zona turística van explicar que van ser almenys tres els sospitosos que es van acostar a la víctima, sense que hi hagués una discussió inicial, i li van disparar. Un dels atacants va ser reduït poc després per ciutadans fins que es va presentar al lloc la primera patrulla policial, del cos local del municipi. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per trobar els altres dos implicats. El cas ha commocionat alguns dels testimonis de l’atac, com alguns dels presents van expressar en les xarxes socials després d’haver vist un crim en directe mentre sopaven.

Cap a les 22.50 hores, una patrulla de la policia local de Salou va rebre l’avís de ciutadans que s’havia produït un assassinat al carrer de Saragossa, davant el restaurant El Abuelo. A l’arribar, els uniformats van trobar un home estirat al terra, subjectat per ciutadans, que asseguraven que es tractava de l’autor material d’un assassinat. No lluny del lloc, hi havia un noi, també estirat a terra, ferit de diversos trets. Estava inconscient. Presentava més de dos i de tres trets, assenyalen fonts policials, tot i que serà l’autòpsia la que dirimirà quantes bales va rebre.

Els ciutadans que subjectaven el sospitós es van apartar perquè els agents policials l’arrestessin. Durant l’escorcoll, van detectar que portava nuada al turmell i amagada sota els pantalons una pistola. Va ser una troballa que també va posar al descobert l’elevat risc que havien assumit els ciutadans que el van reduir. El detingut també és de nacionalitat francesa i té 32 anys.

En un vídeo captat per testimonis, que publica aquest diari, s’aprecia com els ciutadans van subjectar el sospitós fins que va arribar la patrulla de la policia local.

Dos fugitius

La patrulla va avisar els Mossos i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’ambulància va arribar i els sanitaris van procedir a reanimar la víctima, que ja van trobar inconscient. Els esforços dels metges van resultar inútils i es va confirmar la seva mort.

Notícies relacionades

Els Mossos, després de l’avís de la policia local, van activar un dispositiu gàbia circumscrit als voltants de Salou, per tal d’impedir que els dos sospitosos de qui parlaven els testimonis fugissin del municipi. El dispositiu gàbia és el mateix que es va activar a Barcelona després de l’atac del 17-A. Aquell va obligar el terrorista Younes Abouyaaqoub a obrir foc contra una patrulla dels Mossos per poder superar-lo. El d’aquesta nit no ha funcionat. Els dos presumptes implicats en l’assassinat del noi continuen desapareguts i el cas ha passat a la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), que no descarta que hi hagi més autors.

La principal hipòtesi que manegen els investigadors és que es va tractar d’una venjança a causa de l’absència d’una baralla inicial. Els assassins havien vingut a matar-lo. Segons les fonts consultades per aquest diari, l’autor material de l’assassinat és un dels dos que van poder fugir.