Astrofotografia

Un astrofotògraf espanyol, entre els cinc primers del món amb més fotos seleccionades per la NASA

Les imatges de Juan Carlos Casado han sigut triades 57 vegades com a imatge mundial del dia per l’agència espacial nord-americana

Un astrofotògraf espanyol, entre els cinc primers del món amb més fotos seleccionades per la NASA
1
Es llegeix en minuts

Juan Carlos Casado és l’astrofotògraf espanyol amb més fotos seleccionades per la NASA per a la seva imatge mundial del dia, i un dels cinc primers del món. Els seus treballs han sigut triats en 57 ocasions, l’última una captura de la constel·lació d’Orió presa des de la població gironina d’Albanyà amb un arbre en primer terme.

Notícies relacionades

Casado, d’origen basc i resident a Figueres, té un extens currículum com a astrofotògraf i divulgador científic de temes relacionats amb l’astronomia. És el coordinador del portal tierrayestrellas.com i presideix l’Observatori Astronòmic d’Albanyà, molt a prop del qual va capturar la seva última imatge seleccionada per la NASA. Des de fa anys, forma part del projecte TWAN (The World At Nigth) reconegut per la Unesco, i col·labora també des de fa dues dècades amb el grup Shelios.

Les seves fotografies han sigut publicades a nombroses revistes de prestigi nacional i internacional, entre les quals ‘National Geographic’, tant en la seva versió original dels Estats Units com en l’edició espanyola. També col·labora en el projecte de telescopi robòtic TAD de l’Observatori del Teide. «Mirar el cel és la meva passió, des de petit. Mai he parat de fer-ho. Poder fotografiar-lo m’ajuda a consolidar aquesta passió i compartir-la amb tota la gent que vulgui veure les meravelles que ens ofereix l’univers», explicava recentment amb motiu de la presentació del seu llibre ‘Astrofotografía viajera’.

Temes:

Espai NASA