Estafa digital

Milers de joves assisteixen a Badalona a una polèmica convenció sobre criptomonedes

L’esdeveniment d’IM Mastery Academy, que es relaciona amb una estafa piramidal, reuneix unes 9.000 persones al Palau Municipal d’Esports de Badalona

Milers de joves assisteixen a Badalona a una polèmica convenció sobre criptomonedes
1
Es llegeix en minuts
EFE

Milers de joves de tot Europa assisteixen aquest cap de setmana a Badalona a la convenció que l’empresa IM Mastery Academy, investigada per estafa a menors per fomentar les inversions en criptomonedes, celebra en aquesta ciutat, un esdeveniment que tant l’ajuntament com associacions de veïns demanen que es cancel·li.

La companyia, a la qual es relaciona amb una estafa piramidal i mètodes de captació similars als d’una secta, reuneix des de divendres unes 9.000 persones al Palau Municipal d’Esports de Badalona, malgrat la polèmica que ha suscitat la celebració de l’esdeveniment.

Es dona la circumstància que el març passat la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional va detenir vuit responsables d’aquesta organització a Espanya acusats d’estafar milers de joves amb cursos virtuals sobre criptomonedes i transaccions financeres d’alt risc.

L’Ajuntament de Badalona va mostrar fa uns dies el seu rebuig absolut a la celebració d’aquest congrés a la població i va demanar al Club Joventut Badalona (la Penya) que cancel·lés el lloguer del Palau d’Esports als organitzadors.

El Club Joventut Badalona, per la seva banda, va al·legar que no podia cancel·lar l’esdeveniment, ja que «es limitava a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor».

Els joves que participen en l’esdeveniment, que han hagut de pagar 200 euros per poder-hi assistir, asseguren que hi van voluntàriament i neguen que es tracti d’una organització sectària.

Protestes dels veïns

«Ningú m’ha demanat que deixi de veure ningú ni que m’hagi de separar dels pares, al contrari, he millorat la meva relació amb molta gent, però sí que és veritat que això no és ràpid i fàcil i requereix un temps i un esforç de dedicació», ha declarat a TV-3 un dels joves participants.

Notícies relacionades

Els veïns de Badalona també s’han mostrat en contra d’aquest congrés i n’han exigit la cancel·lació. «A part de parar aquest esdeveniment demanem que s’obri una investigació per aclarir quina empresa es dedica a tenir aquests contactes per portar-los aquí a Badalona», ha dit a TV-3 Rubén García, de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

Segons testimonis de pares recollits per l’associació antisectes, la captació ha fet que alguns joves deixessin els estudis i, fins i tot, s’escapessin de casa a l’entrar a formar part d’aquest grup.