Previsió meteorològica

La primavera arriba a Catalunya amb una altra setmana de pluges

  • Les temperatures estaran per sota de la mitjana i dimecres i dijous seran els dies amb més sol

La primavera arriba a Catalunya amb una altra setmana de pluges

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primavera astronòmica, que comença aquest diumenge 20 de març, arriba a Catalunya amb aires de repetir el mal temps de l’anterior: hi ha previsió de pluges a partir d’aquest dilluns, especialment a les terres de l’Ebre i a les comarques del nord-est, així com en altres punts del litoral. Per a l’interior, la previsió és que hi hagi núvols però no precipitacions, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, Meteocat.

Hi haurà temporal al mar, que podria mantenir-se tota la setmana. A partir de dimarts, la pluja començarà a remetre, i dimecres i dijous es concentrarà essencialment al sud, cosa que donarà períodes de sol a la resta de Catalunya. Divendres podria arribar una nova pertorbació que amenaça de tornar la pluja a diverses comarques. Les temperatures no canviaran gaire, i diversos dies estaran per sota de la mitjana.

Un hivern sec

Notícies relacionades

La previsió de pluges a tot Espanya posa fi a un hivern que ha sigut excepcionalment sec. En realitat, les precipitacions hivernals han sigut només un 45% del que és habitual. En concret, durant gener i febrer no es va produir ni el 10% de les pluges normals a Espanya.

Els pronòstics de l’Aemet assenyalen que durant els primers dies de primavera les pluges continuaran afectant tot Espanya i en alguns punts es pot arribar fins i tot a superar els 100 litres per metre quadrat. Per a aquest diumenge s’esperava una borrasca pel sud-oest que és un avançament de la tònica durant la setmana. Per a dilluns es preveuen temperatures més baixes a tot Espanya menys als dos arxipèlags.