Sinistre al Vallès Oriental

L’incendi en un polígon de Montornès continua sense extingir-se

  • Els bombers continuen remullant les naus afectades i afirmen que no podran donar el foc per acabat fins que puguin entrar a tots els espais afectats

  • Menys de 24 hores després que tingués lloc el succés van aparèixer peixos morts al Besòs, on va acabar aigua feta servir en les tasques d’extinció

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els bombers segueixen aquest diumenge remullant les tres naus afectades per un incendi que es va declarar divendres uns minuts abans de les 19.00 a Montornès del Vallès (el Vallès Oriental) i que no es dona encara per extingit. Les naus, situades en el polígon industrial Casa Nova continuen fumejant i els equips d’extinció no podran determinar la situació fins a poder entrar a tots els espais afectats. La nau en què es va iniciar el foc produeix dissolvents de pintures.

Per donar per finalitzat el sinistre seran necessàries tasques de demolició prèvies, que permetran comprovar si queden punts calents a les zones que no s’han pogut revisar. «Fins aleshores, no podrem donar per finalitzades les tasques d’extinció ni donar el foc per extingit», han declarat fonts dels bombers a l’ACN. Mentre no es pot aconseguir aquest objectiu, els equips aniran fent inspeccions regulars. Una dotació terrestre dels bombers es manté al lloc.

Alerta per emergència química

Notícies relacionades

L’incendi va obligar a activar divendres el pla d’emergències químiques de Catalunya (Plaseqcat), i tot i que no es va decretar un confinament obligatori, es va recomanar als veïns de zones pròximes que no sortissin de casa i que tanquessin portes i finestres, a més d’aturar els sistemes de ventilació i climatització. L’alerta va ser desactivada.

Dissabte van aparèixer peixos morts al Besòs, i resulta probable que existeixi un vincle amb l’incendi, ja que aigua que s’havia fet servir per apagar el foc va acabar al riu. És un problema que ja es va viure fa dos anys amb motiu d’un altre incendi a Montornès, en un cas pel qual la Fiscalia va imputar tres responsables d’una de les empreses afectades pel sinistre.

Temes:

Incendis