Sinistre al Vallès Oriental

Apareixen peixos morts al Besòs després de l’incendi al polígon de Montornès

  • Un foc a la mateixa localitat ja va afectar fa tres anys el riu i va generar una denúncia de la fiscalia per un delicte de medi ambient

Apareixen peixos morts al Besòs després de l’incendi al polígon de Montornès

@bomberscat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que no és fàcil determinar-ho per ara, sembla que els peixos del riu Besòs han tornat a pagar per un incendi a Montornès del Vallès (Vallès Oriental). El foc es va declarar divendres poc abans de les 19.00 h en una nau industrial de Montornès del Vallès (Barcelona). Les flames van cremar tres naus i una quarta va quedar afectada per l’alta temperatura.

Els bombers, que van desplegar 23 dotacions a la zona, van donar l’incendi per estabilitzat i Protecció Civil va desactivar l’alerta per risc químic per a la població que havia activat a causa del sinistre. Els treballs es van centrar a contenir el líquid inflamable amb escuma i evitar que el foc es propagués a les naus limítrofes.

Una pel·lícula blanquinosa

L’abocament al riu Besòs d’una part de l’aigua utilitzada en l’extinció de l’incendi ha tingut conseqüències, i es considera la causa probable que aquest dissabte hagin aparegut peixos morts i que en alguns trams l’aigua presenti una pel·lícula blanquinosa, informa Efe. El Consorci Besòs Tordera apunta aquesta teoria i, en un comunicat, ha informat que tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’han desplaçat al riu a primera hora del matí per inspeccionar-lo i agafar mostres de l’aigua. S’ha activat un protocol que marca com gestionar l’incident per controlar un possible abocament.

La situació ja es va donar de forma similar fa tres anys, quan Montornés va viure, l’11 de desembre del 2019, l’incendi d’una planta de reciclatge de dissolvents, que va causar abocaments al riu Besòs. Van aparèixer desenes de peixos morts i la Fiscalia de Barcelona va obrir una investigació per la contaminació ambiental.

Notícies relacionades

El febrer del 2021, la Fiscalia de Barcelona va presentar una querella per un delicte contra el medi ambient i un altre de relatiu a la protecció de la fauna i flora contra tres directius de l’empresa Dictesa i la mateixa companyia per l’incendi que va tenir lloc el desembre del 2019, al considerar-los responsables de la mort de milers de peixos i la desaparició del 99% de la fauna piscícola. L’abril del mateix any els va cridar a declarar com a imputats.

Vigilància 24 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi aquest dissabte a la tarda, però han anunciat que es quedaran a la zona durant 24 hores més. Sis dotacions continuaran remullant les instal·lacions per evitar una revifada de les flames.

Temes:

Incendis