Davant possibles estafes per Ucraïna

Creu Roja recorda que mai demana diners en efectiu

Els Mossos insisteixen en la necessitat d’utilitzar canals oficials per ajudar les oenagés

  • Seguiu la guerra en directe

Creu Roja recorda que mai demana diners en efectiu

JORDI V. POU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de fa uns dies circula a les xarxes que falsos voluntaris de la Creu Roja estan recaptant diners per als afectats per la guerra d’Ucraïna. L’organització no ha llançat aquesta alerta, tot i que sí que recorda que «mai demana diners en efectiu per les vivendes per a cap tipus de causa».

En el missatge que ha circulat per WhatsApp, Twitter i Facebook hi diu: «Avís de la Creu Roja. Hola, us comunico que van trucant per les cases demanant diners per a Ucraïna i porten posades samarretes de la Creu Roja. És un frau no els obriu la porta. Me l’acaben d’enviar de la Creu Roja. Són estafadors que s’aprofiten de les persones».

Notícies relacionades

Els Mossos també s’han fet ressò d’aquesta advertència:

L’entitat en cap cas sol·licita diners en efectiu als domicilis. Només s’acosten a les cases o pels carrers per intentar aconseguir socis o oferir els seus serveis a la gent. Les persones interessades a col·laborar amb les donacions a Ucraïna poden fer-ho contactant pels canals oficials de les diferents oenagés, on els donaran informació sobre com fer-ho. Els SMS, correus electrònics, les trucades al telèfon o a casa no són la manera d’actuar actual, per la qual cosa els usuaris han d’estar atents a no caure en les estafes.