Redenominacions a ADIF

El Govern posarà el nom d’Almudena Grandes a l’estació de l’AVE d’Atocha

El procediment per a la redenominació s’iniciarà de manera immediata i en els pròxims mesos el seguiran altres canvis en altres estacions de la xarxa d’Adif per lligar-les a personalitats femenines al llarg d’aquest any

El Govern posarà el nom d’Almudena Grandes a l’estació de l’AVE d’Atocha
1
Es llegeix en minuts

El Govern pretén canviar la denominació oficial d’algunes de les grans estacions de la xarxa ferroviària per posar-los nom de dona. La primera estació que canviarà de nom serà el punt neuràlgic de la xarxa de l’AVE d’Espanya, l’estació Puerta de Atocha, a Madrid. I ho farà per tenir el nom de l’escriptora madrilenya Almudena Grandes, que va morir el novembre passat.

Així ho ha anunciat la mateixa ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que ha anticipat que el procediment per a la redenominació d’Atocha s’iniciarà de manera immediata i que en els pròxims mesos el seguiran altres canvis en altres estacions de la xarxa d’Adif per lligar-les a personalitats femenines al llarg d’aquest any. Estació «Puerta de Atocha – Almudena Grandes» serà la nova denominació oficial de la central madrilenya.

És una iniciativa «carregada de simbolisme», ha dit Sánchez en la seva intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, amb què el Govern busca «visibilitzar el nom i la figura de dones que la història ha invisibilitzat». «Al llarg d’aquest any posarem nom de dona a les principals estacions de la nostra xarxa. Mereixem una Espanya que reconegui les seves dones», ha sentenciat la ministra.

Notícies relacionades

La futura Puerta de Atocha – Almudena Grandes i les altres redenominacions que vindran i que encara s’han de definir, se sumen a altres grans estacions de la xarxa ferroviària espanyola que ja tenen nom de dones, com la madrilenya Chamartín – Clara Campoamor i l’estació de Màlaga – María Zambrano.

Pròxima ampliació