Al complir els 18

Una mare premia el seu fill amb 1.800 dòlars per estar sis anys sense xarxes

La dona, preocupada pels efectes que l’abús d’internet té entre els menors, li va fer aquesta promesa quan va arribar als 12 anys

Una mare premia el seu fill amb 1.800 dòlars per estar sis anys sense xarxes

AFP / ARUN SANKAR

2
Es llegeix en minuts
EFE

La nord-americana Lorna Goldstrand Klefsaas, preocupada pels efectes que l’abús d’internet té entre els menors, va prometre al seu fill quan aquest va arribar als 12 anys que el recompensaria amb 1.800 dòlars quan en fes 18 si es mantenia durant aquell temps allunyat de les xarxes socials.

I el seu fill, Sivert Klefsaas, va complir el compromís. «Vaig pensar que era increïble», va dir a la cadena CNN després que el 19 de febrer reclamés a la seva mare el premi promès.

Lorna Goldstrand es va inspirar en un desafiament que va sentir a la ràdio anomenat ‘16 per 16’, en què una mare va donar a la seva filla 1.600 dòlars quan va fer 16 anys si es mantenia allunyada de les xarxes socials, segons va explicar la cadena nord-americana. Però ella va decidir apujar l’aposta dos anys més i afegir-hi 200 dòlars més.

El seu fill va explicar que no li va resultar gaire difícil viure sense les xarxes socials i que no va pensar gaire en això durant els sis anys que va durar el repte de la seva mare. De fet, l’única aplicació que tenia abans de l’aposta era Snapchat, i la va eliminar un dia després de provar-la.

«No puc dir que hi hagués algun moment en què pensés que estava a punt de trencar la promesa», va dir a CNN. «A mesura que avançava [el repte], ja era més una qüestió d’orgull» complir-lo, va afegir.

Perfil a Instagram

I, a més, comptava amb els seus amics per mantenir-se al dia sobre les últimes tendències o les informacions que prioritzaven a les diferents xarxes.

La seva mare va dir, a més, que mai va tenir la necessitat de comprovar si el seu fill s’havia descarregat alguna aplicació de manera furtiva: «És tan competitiu» que per a ell va ser més important demostrar que podia complir el repte i aconseguir tenir temps extra per concentrar-se en els seus estudis i en la pràctica de l’esport.

Notícies relacionades

Ara, amb els seus 1.800 dòlars, Sivert va dir a la CNN que no ha pensat encara què es comprarà (quan tenia 12 anys feia broma amb poder adquirir una casa), però probablement serà algun accessori per al seu dormitori a la Universitat de Northwestern St. Paul, a Minnesota, a la qual assistirà la tardor vinent.

Ja ha decidit, a més, fer la seva primera incursió a les populars xarxes socials: s’ha creat un perfil a Instagram. Sivert és el menor de quatre fills, i les seves tres germanes grans van utilitzar les xarxes socials mentre creixien. La mare va explicar que hi va haver ocasions en què va sentir que les seves filles «s’embrancaven massa» en aquestes aplicacions.