Confort nòrdic

Kvik celebra 15 anys a Barcelona oferint disseny danès a l’abast de tothom

  • Amb motiu dels 15 anys de la seva inauguració com a primera botiga a Espanya, Kvik Hospitalet es presenta ara totalment actualitzada i renovada

  •  La marca ofereix cuines, banys i armaris de disseny danès a preus assequibles

  • Pep Morón i Hemi Roma, dos amants de l’interiorisme, la decoració i el disseny danès amb més de 15 anys d’especialització, dirigeixen les 3 botigues de Kvik a Barcelona

La sèrie Mano de Kvik és un dels dissenys més emblemàtics de la signatura danesa

La sèrie Mano de Kvik és un dels dissenys més emblemàtics de la signatura danesa / Cedida / Kvik

4
Es llegeix en minuts

A principis dels anys 80, Knud Boel Troelsen va fundar Kvik amb un objectiu: que tothom tingués dret a una magnífica cuina. I és que Kvik es va crear com una reacció contrària a la manera tradicional de comprar cuines. El seu fundador estava convençut que hi havia d’haver una manera més senzilla, accessible, ràpida i transparent de comprar una cuina. Des d’aleshores, Kvik ha dissenyat i fabricat cuines, banys i armaris de disseny danès a preus sorprenentment baixos.

Ara, es compleixen 15 anys des que la firma va aterrar a Espanya, a l’Hospitalet de Llobregat. Els franquiciats Pep Morón i Hemi Roma, dos amants de l’interiorisme, la decoració i el disseny danès amb més de 15 anys d’especialització, dirigeixen les 3 botigues de – Kvik a Barcelona, Kvik Hospitalet, Kvik Barcelona Balmes i Kvik Barcelona Sant Joan, aquesta última oberta en plena pandèmia– i lideren un equip de més de 30 professionals amb una gran trajectòria al sector.

Amb motiu dels 15 anys de la seva inauguració com a primera botiga a Espanya, Kvik Hospitalet es presenta ara totalment actualitzada i renovada, i amb un aspecte més nòrdic i modern que mai, per continuar oferint disseny danès a l’abast de tothom.

Gran projecció nacional i internacional

Hi ha una cosa en què Pep i Hemi creuen, és en el concepte Kvik i en la projecció nacional i internacional de la firma.

A nivell internacional, Kvik compta amb un sòlid posicionament al nord d’Europa i s’ha expandit de forma exitosa a altres mercats per portar la qualitat i durabilitat del disseny danès a consumidors de tot Europa i Àsia. Actualment, compta amb més de 177 botigues repartides en 13 països que opera a través d’una exclusiva xarxa de franquícies pels dos continents. Kvik també té previst obrir més de 25 'showrooms' a l'any, durant els pròxims 5 anys.

A Espanya, la marca de disseny danés compta amb 8 botigues (3 a Barcelona, 4 a Madrid i 1 a València) i obrirà 3 més en els pròxims 3 mesos (Marbella, Bilbao, València). Kvik té previst tenir almenys 25 'showrooms' a Espanya per a finals de l'any 2025.

Disseny danès a l’abast de tothom

Però ¿quina és la clau de l’èxit? La firma es caracteritza per innovar constantment per oferir disseny danès de gran qualitat a preus sorprenentment baixos i que el client pugui rebre més cuina per menys diners. ¿El seu secret? Una gamma de models acuradament seleccionats, una forma intel·ligent de transportar les seves cuines –en paquets plans– i més capacitat d’emmagatzemament –fins i tot un 40% més d’espai als armaris baixos gràcies a les línies XL i XXL by Kvik–. A més, gràcies a la transparència de Kvik el client sempre sap a què està destinant cada cèntim.

I és que la marca s’esforça per desafiar el convencional al sector i per pensar en fórmules intel·ligents per mantenir els preus baixos. D’aquesta manera, Kvik és capaç de combinar estètica, funcionalitat i sostenibilitat en perfecta harmonia, creant dissenys de qualitat que converteixen la cuina en l’ànima de la casa.

Perquè si alguna cosa té clar la firma és que la cuina és molt més que un lloc pràctic en què es cuina i emmagatzema. També és un lloc de desconnexió i, en definitiva, el cor de la llar. Per això, el 1999 Kvik va crear el concepte CocinaEncuentro®, que proposa cuines en les quals els espais siguin compartits i disfrutats en família, no només per cuinar, sinó per teletreballar, desconnectar i com a espai de reunió.

Exemple d’això és Mano, la seva sèrie més emblemàtica i avui la cuina de més de 150.000 llars a tot Europa, o Veda Touch, l’última novetat de la firma. Una cuina que representa el que s’espera del disseny danès: simplicitat, solucions ben pensades i una infinitat de possibilitats, tot això amb la sostenibilitat com a eix central.

La sostenibilitat, un pilar fonamental per a Kvik

I és que la firma porta la sostenibilitat en el seu ADN. El 100% de la fusta utilitzada per Kvik és fusta certificada d’origen responsable (FSC); tots els fronts de laminat estan fabricats amb ampolles de plàstic PET reciclades –per cada 60 cm de front, Kvik recicla entre 40 i 50 ampolles de plàstic; i, a més, la marca ha llançat els primers fronts de cuina de fibra de fusta reciclada (MDF), un material tradicionalment fabricat amb fusta verge, amb la qual cosa es converteix en una de les poques empreses del sector que el fan servir.

El 2021 la firma va aconseguir reduir a 0 les seves emissions de CO2 en la producció pròpia i, ara, Kvik s’ha fixat dos ambiciosos objectius en matèria de sostenibilitat: que el 2024 el 50% de totes les matèries primeres fetes servir procedeixin de fonts reciclades i ser 100% C02, incloent les emissions indirectes dels seus proveïdors.