Crisi del coronavirus

L’eficàcia de les dosis de reforç de Pfizer i Moderna es redueix al cap de quatre mesos

La protecció, tot i que menor, continua sent elevada per evitar hospitalitzacions per la variant òmicron

L’eficàcia de les dosis de reforç de Pfizer i Moderna es redueix al cap de quatre mesos
1
Es llegeix en minuts

El nivell de protecció de les dosis de reforç de les vacunes de Pfizer i Moderna contra la covid-19 descendeix al cap de quatre mesos, però continua sent eficaç per evitar hospitalitzacions per òmicron, segons un estudi publicat aquest divendres per les autoritats sanitàries dels Estats Units.

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès) van concloure que l’efectivitat dels reforços per evitar un ingrés a l’hospital és del 91% durant els dos primers mesos de la seva aplicació, però després de quatre mesos és del 78%.

Segons l’estudi, cinc mesos després de la tercera dosi, el nivell de protecció baixaria a un 33%, tot i que els CDC van admetre que encara no disposen de prou dades sobre aquest grup de gent.

Per això, l’organisme va obrir la porta a «considerar» la recomanació d’altres dosis addicionals a fi de mantenir la protecció contra les hospitalitzacions.

Els CDC recomanen per ara que tots els majors de 12 anys rebin una dosi de reforç de la vacuna cinc mesos després de completar la pauta de vacunació, en un país on només el 63% de la població s’ha vacunat amb les dues dosis.

Els Estats Units són el país més afectat pel coronavirus, amb més de 77,5 milions de casos confirmats des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, i més de 917.000 morts, segons els números de la Universitat Johns Hopkins.

Notícies relacionades

Després de batre rècords històrics al gener, els nivells de contagi fa diverses setmanes que baixen al país, si bé les morts segueixen en augment, amb més de 3.000 defuncions diàries.

Els ingressos hospitalaris han descendit en l’última setmana, tot i que continuen sent alts, amb una mitjana diària de 13.000.