Janssen

Johnson & Johnson pausa la producció de la seva vacuna anticovid

  • L’empresa espera tornar a fabricar la vacuna al cap d’uns mesos

  • J&J encara no ha analitzat si la interrupció ha tingut algun impacte en el subministrament de vacunes

Johnson & Johnson pausa la producció de la seva vacuna anticovid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Johnson & Johnson (J&J) va tancar discretament a finals de l’any passat l’única planta que fabricava lots de la seva vacuna anticovid. Tot i que es tractés d’una parada temporal, s’espera que es torni a fabricar la vacuna al cap d’uns mesos, segons ha avançat el diari novaiorquès ‘The New York Times’. Però encara no han analitzat si la interrupció ha tingut algun impacte en el subministrament de vacunes, ja que en tenien reserves.

El centre, situat a la ciutat holandesa de Leiden, ha estat fabricant, en canvi, una vacuna experimental però potencialment més rendible per protegir contra un virus no relacionat, segons l’informe del diari novaiorquès.

Evolució de Janssen

El mes passat, la farmacèutica va pronosticar fins a 3.500 milions de dòlars (3.060 milions d’euros) en vendes de la seva vacuna anticovid el 2022, cosa que suposa un augment del 46%, després d’haver obtingut mals resultats en comparació amb els seus rivals.

La companyia va informar d’unes vendes de 2.390 milions de dòlars (2.090 milions d’euros) per a la vacuna contra la covid el 2021, incomplint el seu propi objectiu de 2.500 milions (2.190 milions d’euros), en un any marcat per les ensopegades en la fabricació, les preocupacions de seguretat i la demanda desigual d’una vacuna que al seu dia es va promocionar com una eina prometedora per inocular les poblacions en zones de difícil accés.

Afectacions

Notícies relacionades

La pausa temporal de la planta de Leiden podria reduir el subministrament de la vacuna de J&J en uns centenars de milions de dosis, segons l’informe de ‘The New York Times’.

D’altra banda, l’empresa ha contractat altres instal·lacions per fabricar la vacuna, però encara no estan en funcionament o no han rebut l’aprovació reglamentària per fabricar la injecció.