Part d’un fotoreportatge

Multa de 601 euros per negar-se a esborrar una imatge d’un control dels Mossos

Els motius de la sanció a la fotoperiodista Mireia Comas es remeten a la llei mordassa

1
Es llegeix en minuts
ACN

La fotoperiodista Mireia Comas ha rebut una multa de 601 euros per fotografiar un control policial al barri de Ca n’Anglada de Terrassa (Vallès Occidental).

Els fets van ocórrer el 30 de juny, quan Comas estava fent fotografies amb la seva càmera a un control en el qual els Mossos d’Esquadra havien aturat un vehicle amb joves magribins al seu interior.

Un dels agents se li va acostar i li va ordenar esborrar la fotografia immediatament, però Comas s’hi va negar. Un segon agent també li va demanar el mateix, amb un to més dialogant, però quan la van identificar la van amenaçar amb detenir-la, assegura Comas.

Una multa sense especificació

El 19 de gener passat va rebre la notificació de la sanció, en la qual Comas assegura que no s’especifica el motiu de la multa, sinó que només es remet a l’aplicació de la llei mordassa.

En el seu context, la fotoperiodista estava realitzant un projecte al barri de Ca n’Anglada de Terrassa, on hi ha una presència important de població d’origen magribí, amb l’objectiu de retratar el seu dia a dia amb diferents punts de vista i espais.

«Fa dos anys que faig un reportatge sobre joves immigrants, i una part se centra en com se’ls atura i són criminalitzats, i això també ho documento. Els paren i identifiquen sense motius aparents, i jo ho documento, per això no els agrada», detalla en declaracions a l’ACN.

Antecedents policials

Notícies relacionades

Comas va ser detinguda l’octubre del 2020 en un desnonament, i després del judici celebrat a Terrassa va quedar absolta. No obstant, van quedar els antecedents policials, una dada que, segons la fotoperiodista, va ser el desencadenant de la reacció dels agents quan la van identificar.

Comas ha presentat al·legacions a la multa amb el motiu que no se n’especifiquen els motius més enllà de l’aplicació de la llei mordassa. En cas que sigui denegada, té previst assumir els recursos que siguin corresponents.

Temes:

Racisme Terrassa