Al Raval

Detingut a Barcelona durant la nit de Reis un menor que venia heroïna en un Cabify

  • Una patrulla de la Guàrdia Urbana va registrar l’adolescent i va trobar 742,44 grams de la droga i 485 euros en bitllets fraccionats

  • La troballa ha sorprès els policies i la Fiscalia de Menors haurà ara d’investigar d’on era procedent la substància

Detingut a Barcelona durant la nit de Reis un menor que venia heroïna en un Cabify

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Urbana va arrestar la nit del 5 de gener un menor de 16 anys i de nacionalitat estrangera que va ser sorprès amb 742,44 grams d’heroïna i 485 euros en bitllets fraccionats al Raval de Barcelona. Els fets van tenir lloc a l’encreuament del carrer del Carme amb el de Maria Aurèlia Capmany cap a les 21.00 hores, quan la cavalcada dels Reis Mags estava a punt de finalitzar el seu recorregut al costat de les fonts de Montjuïc.

A una patrulla d’agents de la policia municipal del districte de Ciutat Vella li va cridar l’atenció un jove que viatjava al seient posterior d’un Cabify, el servei de transport regulat per l’aplicació de telèfon mòbil que funciona en paral·lel al servei de taxi. Els policies es van adonar que l’adolescent s’espantava al veure’ls i que mirava d’amagar-se, una actitud que va motivar que donessin l’alto al conductor per veure per què actuava d’aquesta manera.

La patrulla va demanar al menor que sortís del cotxe i li va requerir la documentació. Al revisar la motxilla que portava, els uniformats van descobrir un paquet d’una substància estupefaent que, segons fonts policials, va resultar ser heroïna. En total, portava gairebé tres quarts de quilo d’una droga que no acostuma a vendre’s al carrer sinó a l’interior de punts de venda com els narcopisos –domicilis ocupats per traficants que funcionen com a llocs de venda d’heroïna i també com a sales de venipunció clandestines– i la proliferació dels quals a finals del 2016 van desenterrar al cor de la capital catalana una imatge preolímpica: toxicòmans deambulant pels carrers. Els policies els va sorprendre que un dimecres 5 de gener, la Nit de Reis, un jove estigués manejant tals quantitats d’heroïna desplaçant-se en un cotxe de Cabify. La sorpresa va augmentar encara més quan la documentació va revelar que es tractava d’un menor d’edat. Tenia 16 anys, a punt de complir-ne els 17.

La quantitat de diners en efectiu que amagava a la mateixa motxilla –485 euros en bitllets fraccionats– a més reforçava la hipòtesi que feia una bona estona que venia dosis i guardant els diners en metàl·lic que li entregaven a canvi els consumidors.

Notícies relacionades

Els policies es van emportar detingut l’adolescent i el van entregar a l’Oficina d’Atenció al Menor (OAM) dels Mossos d’Esquadra. A l’OAM es van obrir diligències contra el sospitós i aquestes van ser traslladades a la Fiscalia de Menors, l’organisme encarregat d’investigar els fets i també de decidir el càstig que, tractant-se d’algú que no ha complert la majoria d’edat, no serà penat amb la mateixa duresa que contempla el Codi Penal per als adults que trafiquen amb heroïna.

Fonts policials consultades per aquest diari remarquen que aquest fet podria respondre a la pressió que tant Urbana com Mossos efectuen sobre els narcopisos. Una persecució que porta els traficants a buscar noves fórmules per poder repartir les dosis d’heroïna.