Diverses persones ateses

Desallotjat un bloc de Sant Feliu per un incendi

  • 16 persones més han hagut de ser ateses en un altre incendi en un bloc de vivenda pública en el número 39 del carrer Nou de la Rambla

 

  / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns d’un bloc de vuit plantes d’altura de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), on es va declarar un incendi en un dels pisos de la primera planta, han sigut desallotjats durant el matí d’aquest divendres, segons informen els Bombers de la Generalitat.

Cap a les 12.24 hores, els bombers han rebut un avís d’incendi en un edifici del carrer Europa de la ciutat barcelonina i fins al lloc s’han desplaçat una dotzena de dotacions, així com assistència sanitària, i s’han evacuat al principi quatre persones. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat deu unitats, ha indicat que han atès un total de quinze persones per inhalació de fum.

Donats d’alta

Hi ha hagut nou altes in situ, tres persones menys greus han sigut tractades a l’hospital Moisès Broggi, dues persones més –un home i una dona– han sigut traslladats a l’hospital de Sant Boi, també menys greus, i un menor menys greu a l’hospital de Sant Joan de Déu.

Després que s’hagi estabilitzat el foc, els bombers han continuat amb les tasques d’extinció, revisió i ventilació, en un moment en què hi havia diverses persones confinades als seus pisos. Juntament amb l’arquitecte municipal, s’ha revisat aquest bloc, així com els contigus per determinar si hi havia danys estructurals. Finalitzada la revisió, s’han desallotjat els veïns de l’edifici afectat i s’ha aconsellat el desallotjament del bloc contigu per la falta de subministraments bàsics.

Un altre incendi a Barcelona

Un total de setze persones han sigut ateses aquest divendres per la inhalació de fum d’un incendi que s’ha declarat en un immoble de vivenda pública en el número 39 del carrer Nou de la Rambla, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona.

Deu dotacions dels bombers s’han desplaçat fins al lloc i s’ha tallat el trànsit d’aquest carrer i de Drassanes durant unes hores, tot i que ara ja torna a estar obert. Segons les primeres investigacions, l’origen del foc seria en un quadro elèctric, sense que hi hagi danys estructurals.

Notícies relacionades

Dels setze afectats pel fum, dotze han sigut donats d’alta al mateix lloc i quatre més han sigut traslladats a l’hospital. Emergències Socials està analitzant les situacions de tots els afectats i treballant per reallotjar-los en cas que així ho requereixin.

Al bloc, on viuen, principalment, persones grans, l’ajuntament té constància de «situacions irregulars» en les quals s’està treballant