A Madrid

L’estremidora història de Santa, el gos a qui el seu amo va llançar per la finestra la nit de Nadal

  • Diversos testimonis van avisar la policia municipal de Valdemoro que un individu havia llançat un gos per la finestra d’un cinquè pis

  • L’Associació d’Iniciatives per al Benestar dels Animals ha demanat la col·laboració de tothom qui vulgui ajudar amb les despeses veterinàries

L’estremidora història de Santa, el gos a qui el seu amo va llançar per la finestra la nit de Nadal

INSTAGRAM ALBAMADRID

2
Es llegeix en minuts
EFE

Agents de la policia local de Valdemoro estan investigant per un presumpte «delicte de maltractament animal» a un home de la localitat que suposadament va llançar el seu gos des d’un cinquè pis –uns 10 metres–, accident que li ha provocat ferides greus.

Els fets van ocórrer el vespre del 24 de desembre, la nit de Nadal, i diversos testimonis van avisar els agents que un individu havia llançat un gos per la finestra d’un cinquè pis, segons ha avisat la policia local a través de les seves xarxes socials.

Segons les manifestacions dels testimonis i les «incoherències en el relat de l’amo del gos», l’investigat «presumptament podria haver llançat el gos per la finestra», insisteix la policia, que afirma que el gos va haver de ser traslladat a un centre veterinari «en estat molt greu».

L’Associació d’Iniciatives per al Benestar dels Animals (AiBa) s’ha fet càrrec del gos després de rebre l’avís que l’animal estava sent atès al centre veterinari on l’havia portat un veí, ja que el propietari o propietària encara no s’hi havia presentat.

Després d’una primera valoració, des d’AiBa van decidir traslladar-lo immediatament a un hospital veterinari, on «continua molt greu», tot i que «està conscient» i està rebent tota l’atenció necessària.

Des d’AiBa han sol·licitat en un comunicat col·laboració ciutadana per recollir la informació del que va passar demanant que que es declari directament a la policia local o per privat al seu correu electrònic info@AiBamadrid.com.

També ha demanat la col·laboració de totes les persones que vulguin ajudar amb les despeses veterinàries que està afrontant l’associació per salvar-li la vida al gos, que ha sigut rebatejat com a Santa, perquè va caure del cel la nit de Nadal.

Notícies relacionades

«En cap moment AiBa ha publicat fotos ni dades personals del presumpte responsable d’aquest fet. Estem totalment en contra del judici públic que s’està generant. Els fets són aberrants, però a nosaltres no ens correspon jutjar-los», han afegit en el comunicat.

En el text avancen que, després de parlar amb policia local i la Guàrdia Civil, es presentaran al jutjat amb els seus advocats com a acusació personal, tot i que «mai entrarem en judicis paral·lels fora d’aquest escenari».