Una intel·ligència artificial podria exercir el treball d’un fiscal a la Xina

Els seus creadors han assegurat que «té una precisió del 97 per cent»

Una intel·ligència artificial podria exercir el treball d’un fiscal a la Xina
1
Es llegeix en minuts

Experts xinesos en intel·ligència artificial (IA) han desenvolupat una tecnologia capaç de substituir un fiscal en la tasca d’avaluar evidències criminals i presentar nous càrrecs, segons recull el diari ‘South China Morning Post’.

La nova màquina s’ha sotmès a proves al districte de Pudong, a Xangai, i ha demostrat la seva capacitat d’identificar vuit delictes, entre els quals, frau amb targetes de pagament, joc clandestí, conducció temerària, lesions intencionals, estafa i robatori.

Notícies relacionades

Per desenvolupar aquesta màquina han treballat amb més de 17.000 casos penals entre 2015 i 2020. El «fiscal» digital pot arribar a processar fins a un miler de trets característics d’un expedient i els seus creadors han assegurat que «té una precisió del 97 per cent», segons informacions recollides per l’agència de notícies Sputnik.

Aquest tipus d’intel·ligència artificial està ideada per reduir la càrrega de treball sobre els ministeris públics perquè puguin concentrar-se en els casos més difícils, segons han explicat els creadors.