Església catòlica

El Papa demana en la missa del Gall dignitat laboral: «No més morts a la feina»

«L’home és senyor, no esclau del treball», ha proclamat el Pontífex la nit de Nadal.

El Papa demana en la missa del Gall dignitat laboral: «No més morts a la feina»
1
Es llegeix en minuts

El Papa ha destacat que Jesús va triar néixer a prop dels pastors, «a prop dels oblidats de les perifèries» perquè «ennoblia els exclosos», ha denunciat les condicions d’«esclavitud» d’alguns treballadors i ha fet una crida perquè no es produeixin més morts en l’àmbit laboral.

«El dia de la Vida repetim: ¡No més morts a la feina! Esforcem-nos per aconseguir-ho», ha exclamat. El Pontífex ha fet aquestes consideracions durant la missa de Gall que ha avançat dues hores com l’any passat per evitar els contagis davant la situació d’avenç de la variant òmicron.

«Déu omple de dignitat la duresa del treball. Ens recorda que és important donar dignitat a l’home amb el treball, però també donar dignitat al treball de l’home, perquè l’home és senyor, no esclau del treball», ha dit.

Francesc ha arrencat la primera de les celebracions litúrgiques previstes a la basílica de Sant Pere del Vaticà per Nadal amb uns 1.500 llocs per als fidels als bancs amb distància interpersonal però sense l’obligació d’estar vacunats contra el coronavirus.

En condicions normals, la basílica de Sanr Pere del Vaticà té una capacitat per a 20.000 persones. Tot i que se n’ha reduït l’aforament, no s’exigeix que els fidels estiguin vacunats.

A més del Papa, en la missa ha participat tota la capella papal, una suma de fins a 120 sacerdots concelebrants.

El Pontífex ha deixat clar que Jesús va triar néixer envoltat de «gent pobra que treballava» i que, per tant, «es revela sobretot a ells», no a «personatges cultes i importants»

Notícies relacionades

En una basílica de Sant Pere gairebé buida, el Papa ha incidit que Déu és present «en la petitesa». I ha afegit: «Déu no cavalca en la grandesa, sinó que descendeix en la petitesa. La petitesa és el camí que va triar per arribar a nosaltres, per tocar-nos el cor, per salvar-nos i reconduir-nos cap al que és realment important».

D’aquesta manera, ha convidat els fidels a respondre al repte del Nadal que és que «Déu es revela, però els homes no ho entenen». «Ell es fa petit als ulls del món i nosaltres continuem buscant la grandesa segons el món, potser fins i tot en el seu nom. Déu baixa i nosaltres volem pujar al pedestal. Déu va a la recerca dels pastors, dels invisibles; nosaltres busquem visibilitat», ha conclòs.

Temes:

Papa Francesc