Holanda alerta els consumidors

Alguns collarets anti-5G són radioactius

Alguns collarets anti-5G són radioactius

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mala notícia per a les notícies falses relacionades amb la tecnologia 5G. Els experts han descobert que nombrosos collarets i accessoris que diuen que protegeixen les persones de les xarxes mòbils 5G són radioactiusL’autoritat holandesa de seguretat nuclear i protecció radiològica (ANVS) ha emès una advertència sobre deu productes que va trobar que emetien radiació ionitzant nociva. Va instar les persones a no utilitzar-los, que podrien causar danys amb l’ús prolongat.

Notícies relacionades

No hi ha evidència que les xarxes 5G siguin perjudicials per a la salut. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) diu que les xarxes mòbils 5G són segures i no són fonamentalment diferents dels senyals 3G i 4G existents. Les xarxes mòbils utilitzen ones de ràdio no ionitzants que no danyen l’ADN. Malgrat això, hi ha hagut atacs a transmissors per part de persones que creuen que són nocius.

Els productes identificats incloïen una màscara per dormir, una polsera i un collaret Energy Armor. També es va descobrir que una polsera per a nens, de la marca Magnetix Wellness, emetia radiació. El maig del 2020, els estàndards comercials del Regne Unit van intentar aturar les vendes d’una memòria USB de £ 339 que afirmava oferir «protecció» contra 5G.