Loteria Castillo: Quatre ‘tips’ que necessiteu per compartir la Loteria de Nadal aquest 2021

Les aplicacions de missatgeria instantània són una de les millors maneres de canalitzar-ho sempre que s’incloguin totes les dades dels participants

Compartir dècims de loteria és una tradició molt vinculada al sorteig de Nadal

Compartir dècims de loteria és una tradició molt vinculada al sorteig de Nadal / Cedida / Loteria Castillo

2
Es llegeix en minuts

WhatsApp, Telegram, Messenger, Instagram... Les xarxes socials ens han acostat com mai abans i, en un moment tan especial, com és la Loteria de Nadal, ens uneixen més encara. Compartim felicitacions, fotografies familiars, esdeveniments i fins i tot dècims de Loteria amb la nostra família o amb els nostres amics. Tres de cada quatre espanyols comparteixen loteria amb els seus més pròxims, i amb la instantaneïtat i facilitat que ens aporten les xarxes socials, la xifra augmenta.

Aquesta pràctica, que per a moltes persones és una tradició nadalenca, per molt inofensiva i mancada de perill que sembli, comporta certs riscos si no es va amb compte. Loteria Castillo, l’administració d’Alaquàs, ofereix quatre consells perquè compartir no comporti cap risc.

¿On comprar el dècim?

¿On comprar el dècim?El primer de tot, quan es comparteix un dècim amb algú conegut és, inevitablement, comprar-lo. Per a la tasca sempre és recomanable acudir a l’administració o adquirir els dècims ‘online’ en pàgines oficials com loteriacastillo.com (per evitar la pèrdua del dècim).

Demanar un justificant de la compra

Demanar un justificant de la compraEn segon lloc, una vegada comprat el dècim, és important demanar i guardar un rebut de justificant de la compra. D’aquesta manera, es té constància oficial de la seva adquisició. I, en aquest sentit, també és aconsellable que es firmi el dècim de cadascun dels participants per darrere. Així, es pot demostrar que el dècim és de la persona en qüestió.

¿Quin paper hi juguen les xarxes socials?

¿Quin paper hi juguen les xarxes socials?Amics, familiars, veïns, companys de feina o de gimnàs... són diversos els grups pròxims amb què moltes persones comparteixen moments diàriament i amb què a més també es pot compartir loteria. Així que, si es comparteix algun dècim amb ells, el millor és crear un «grup», ja sigui de WhatsApp o de Telegram. Aquest «grup» ens servirà per compartir missatges relacionats amb els dècims de loteria de Nadal, deixant sempre per escrit tot el que passa al voltant de la compra, del moment de compartir i, fins i tot, del dia del sorteig i del procés d’embós del premi.

D’altra banda, és important que es comparteixi el dècim fent una fotografia el més clara possible, i en la qual apareguin totes les dades (tant el número com la sèrie, la fracció i el preu) de la manera més detallada possible.

Però ¿de veritat es poden utilitzar les aplicacions de missatgeria instantània com a comprovant per compartir loteria? Sí. WhatsApp i Telegram tenen validesa en aquest aspecte, però sempre i quan apareguin les dades del dipositari, els participants, la quantitat que ha aportat cada un d’ells i, sobretot, que no s’hagin esborrat els missatges corresponents a aquestes dades. És molt comú eliminar xats de l’aplicació (per problemes d’espai, d’organització, o per tenir massa grups), així que hem d’anar amb compte.

Pagar la part que correspongui del dècim

Pagar la part que correspongui del dècimI, tot i que sembli evident, és fonamental haver pagat la part del dècim que ens correspon per poder reclamar la nostra part del premi. Sobretot, per si s’impugna la prova.

Compartir loteria, sobretot de Nadal, és un ritual preciós i en molts casos també és una tradició. Tot i així, s’han de tenir en compte aquests consells per part de Loteria Castillo, per no caure en possibles contratemps.