Apartat del centre

Investigat un professor de Sant Cugat per abusar d’alumnes durant 30 anys

Investigat un professor de Sant Cugat per abusar d’alumnes durant 30 anys
1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra estan investigant un exprofessor d’una escola de Sant Cugat (Barcelona) per, presumptament, abusar sexualment dels seus alumnes, menors d’edat.

Fonts policials han explicat aquest divendres que quan els agents van tenir coneixement dels fets van obrir diligències, i la Unitat Central de Menors de la policia catalana es va fer càrrec de la investigació.

Durant aquests dies, els Mossos d’Esquadra han recollit informació, però al no rebre «encara» cap denúncia, s’han traslladat totes les informacions a la Fiscalia de Menors.

Aquest divendres a Sant Cugat han aparegut diverses pintades que assenyalen el professor per, presumptament, haver abusat durant 30 anys d’alumnes en aquesta escola, en unes altres es pot llegir ‘pedòfil a la presó’ i també n’hi ha que asseguren que l’escola l’«encobreix». Per contra, les mateixes fonts policials han explicat que l’escola ha sigut «molt contundent» i va apartar l’exprofessor des del començament de la investigació.

Obert a denúncies

Els Mossos d’Esquadra han explicat que la investigació continua oberta per a qualsevol persona que vulgui denunciar.

Fonts de la Conselleria d’Educació de la Generalitat han confirmat a Europa Press que van apartar el docent del servei quan van tenir coneixement del cas. Aquestes fonts han afegit que no va tornar a tenir contacte amb alumnes ja que se’l va jubilar prematurament, a l’estar en situació de prejubilació quan es van conèixer els fets.

Notícies relacionades

En un comunicat a les famílies a què ha tingut accés Europa Press, l’escola ha explicat que aquest divendres al matí han aparegut unes pintades sobre el tema. «En el seu moment vam estar al corrent dels fets a què podrien fer referència, i es va actuar en conseqüència», han manifestat.

Han expressat que el cas està en mans de les autoritats corresponents i que davant la possible aparició de notícies relacionades amb el tema, «i per qualsevol inquietud», han demanat serenitat i han assegurat que es posen a disposició de les famílies per resoldre qualsevol dubte.