Així és com els catalans estan guanyant la partida al canvi climàtic

Les plaques solars són la solució més efectiva per frenar el canvi climàtic.

Així és com els catalans estan guanyant la partida al canvi climàtic
4
Es llegeix en minuts

Lluitant dia a dia a través de petits gestos. Reciclant, reutilitzant, reduint el consum... Els catalans saben que frenar el canvi climàtic és possible i que està a les nostres mans. I no són els únics que ho pensen. La tendència és global.

L’energia solar fotovoltaica és l’aposta més important per a la sostenibilitat del planeta. És inesgotable, accessible, no emet gasos amb efecte hivernacle i la seva rendibilitat és cada vegada més elevada, gràcies a la producció massiva i a les noves regulacions que busquen democratitzar i estendre aquesta opció energètica per tot el planeta. Per això, són molts els països que han posat fil a l’agulla.

Aquests són els països que més estan fent per frenar el canvi climàtic

Dinamarca, Suècia i Noruega lideren el rànquing sobre transició energètica global. Aquest últim en concret és un dels estats més sostenibles del món i exporta grans quantitats d’electricitat a territoris veïns. Escandinàvia compta amb un exitós model energètic propi, basat en les energies netes, la mobilitat elèctrica i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

A Islàndia, més del 80% de llars es proveeixen amb energia renovable. Les condicions geològiques de l’illa proporcionen una gran quantitat de recursos geotèrmics i hidroelèctrics que permeten als seus habitants aprofitar aquestes fonts renovables pròpies per satisfer les necessitats de consum domèstic. En aquest país, que fins a començaments de 1970 es proveïa fonamentalment amb combustibles fòssils, les centrals hidroelèctriques i la geotèrmia proveeixen la major part de la seva demanda energètica. ¡Tot un exemple a seguir!

Després de la seva aposta massiva per la instal·lació de plaques solars, Austràlia ha aconseguit gairebé 1 kW d’energia solar per càpita En tan sols un any, el país austral ha instal·lat plaques fotovoltaiques a més de 370.000 llars i empreses i actualment més del 31% de les llars australianes tenen plaques solars al sostre.

Costa Rica té energia renovable garantida per als pròxims 15 anys. La hidroelèctrica, la geotèrmia i l’eòlica són les principals energies presents en la generació del Sistema Elèctric Nacional (SEN) del país caribeny. Costa Rica amb prou feines depèn de recursos fòssils i l’autoproveïment a partir de fonts pròpies, sumat a la diversitat de fonts d’energia i baixos costos de producció, permeten als costa-riquenys tenir garantida una producció renovable, com a mínim, fins al 2035.

Les plaques solars espanyoles, lideraran la lluita contra el canvi climàtic

Les plaques solars espanyoles, lideraran la lluita contra el canvi climàticI, Espanya, ¿què fa per aconseguir un món més verd? Actualment, el nostre país se situa al novè lloc del món en potència renovable instal·lada, però ho tenim tot a favor per continuar pujant posicions en la llista. Un clima ideal amb més de 1.700 hores de sol a l’any, terrenys, accés a la xarxa, tecnologia... I el que és més important, la solidaritat i l’activisme de la gent.

No ens conformem amb deixar que les coses les arreglin els altres i hi ha molt nivell individual que podem fer per millorar el planeta. Per exemple, unir-nos a La Revolució dels Teulats i instal·lar plaques solars al nostre teulat des del sofà de casa nostra.

Holaluz, com a companyia elèctrica ESG número 1 al món, vol fer front al canvi climàtic apostant per solucions sostenibles a llarg termini com La Revolució de les Teulades. És a dir, convertint el màxim nombre de teulades en energia 100% verda per al major nombre de persones a España. A més, ho pots fer sense avançar ni un sol euro gràcies a les subvencions Next Generation de la Unió Europea i els diferents canvis legislatius que estan aplicant les comunitats autònomes, per la qual cosa convertir la teva teulada en una teulada verda és molt més fàcil del que potser havies imaginat. 

¿I com podem produir més energia solar a Espanya? Molt fàcil, canviant el model energètic actual cap a un model que fomenti la generació d’energia d’origen renovable. Així, com més energia generem gràcies a les plaques solars que tenim a les teulades, menys dependrem d’altres energies i, per tant, més barata i neta serà la que utilitzem. D’aquesta manera, i complint els objectius 7 i 13 de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU, serà possible garantir l’accés a una energia assequible, segura i sostenible i adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Holaluz aspira a transformar en energia neta els 10 milions de teulades que encara continuen lliures a Espanya i aconseguir que la producció d’energia renovable al nostre país arribi al 81%. ¿Com? A través d’atenció personalitzada, total flexibilitat i buscant sempre el màxim impacte positiu per al planeta i els seus clients.

Tal com ens han demostrat altres països, lluitar contra el canvi climàtic és possible, i mai ha sigut tan fàcil com fer-ho amb La Revolució de les Teulades. Si vols saber més sobre com unir la teva teulada a la Revolució, et convidem que visitis la seva pàgina web i coneguis com pots formar part del canvi amb només una trucada.