Engany

Un àudio destapa una estafa massiva de falsos comercials d’Iberdrola

  • Els estafadors demanen les dades bancàries i buiden els comptes

Un àudio destapa una estafa massiva de falsos comercials d’Iberdrola

Mònica Tudela

1
Es llegeix en minuts

L’àudio d’una habitant de Zamora advertint d’una estafa telefònica massiva està corrent com la pólvora pels telèfons. En un àudio, l’afectada explica un intent d’estafa amb trucada d’un comercial fent-se passar per agent d’Iberdrola per oferir un bo social o reducció del rebut. Els estafadors, fent-se passar per treballadors de la companyia, demanen les dades bancàries (el número de la targeta) i buiden els comptes. La Policia Nacional ja n’ha registrat nombroses denúncies.

Pel que sembla, el número de telèfon de la trucada comença per 91, però la Policia Nacional diu que és una trucada redirigida i que se’n desconeix el país d’origen.

Notícies relacionades

El cert és que alguns clients d’Iberdrola estan rebent una trucada que suplanta la companyia elèctrica en què els estafadors es posen en contacte amb les víctimes per oferir-los un import de 50 euros al seu compte i un percentatge de descompte a la seva factura si no disposen del bo social.

Segons l’àudio que circula per WhatsApp, una dona de Zamora afirma haver rebut una trucada d’un presumpte comercial d’Iberdrola que li ha demanat les dades bancàries. Al semblar-li rara aquesta demanda, ha penjat la trucada i s’ha posat en contacte amb la companyia per preguntar-los sobre la promoció que li oferien. L’elèctrica ha negat aquesta oferta. És més, Iberdrola afirma que no ofereixen aquest tipus de bons.

Temes:

Zamora Estafes