Pisos assequibles

Barcelona suma dos solars i edificis per fer 203 vivendes socials

  • L’ajuntament impulsarà noves promocions situades als carrers Torras i Bages, 126-128; Mont-ral, 38-39; Doctor Letamendi, 99-103, i Bolívia, 23-27

Barcelona suma dos solars i edificis per fer 203 vivendes socials

ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha sumat dos solars i uns edificis adquirits a principis d’aquest any 2021 per impulsar tres noves promocions que permetran rehabilitar o construir un total de 203 pisos per dedicar-los a vivenda social.

Es tracta d’un solar situat a les antigues casernes del districte de Sant Andreu, situat al passeig Torras i Bages, 126-128, amb 80 pisos; una altra promoció de lloguer de 38 vivendes adquirides pel consistori als carrers Mont-ral, 37-39, i Doctor Letamendi, 99 i 103, i una tercera promoció de lloguer de 85 vivendes en un altre solar del carrer Bolívia, 23-27.

Aquestes promocions de vivendes assequibles s’han incorporat al conveni establert per l’ajuntament i el sector de la vivenda sense ànim de lucre, firmat amb l’Associació de Gestors de Polítiques Socials de la Vivenda (GHS), Cohabitac, la Xarxa d’Economia Social (XES) i Habicoop.

Aquest conveni, firmat a finals del passat 2020, preveu la construcció o rehabilitació i posterior gestió de fins a un miler de vivendes, el 60% de les quals seran de lloguer a càrrec d’una fundació de vivenda social i el 40% restant, vivenda cooperativa o covivenda.

Onze promocions

Fins ara s’elevaven a onze les promocions per mitjà d’aquest sistema, amb 364 vivendes ja assignades a les entitats socials que les impulsaran, i a què ara s’afegeixen les 203 de les tres noves promocions.

Notícies relacionades

Per a aquestes tres promocions està obert el termini establert en aquest conveni pel qual les fundacions i cooperatives interessades presentaran les seves propostes, que seran avaluades per les respectives taules de valoració.

La decisió serà elevada a una comissió formada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Gestors de Polítiques Socials de Vivenda de Catalunya, òrgan encarregat de validar l’assignació proposada.