Rescat animal

VÍDEO | Dos guàrdies civils salven un gos en un llac gelat a Jaca

2
Es llegeix en minuts
EFE

Dos agents de la Guàrdia Civil han rescatat un gos en un llac artificial congelat a les instal·lacions d’un camp de golf pròxim a la ciutat de Jaca (Osca) després de trencar el gel per arribar al lloc on estava l’extenuat animal.

Així ho han assegurat el caporal Jerome, de 28 anys, i el guàrdia Abraham, de 41, destinats tots dos al lloc de Canfranc i de servei ahir a la zona de Jaca, en el moment de produir-se la trucada de socors de la propietària de l’animal.

Segons el caporal Jerome, mentre patrullaven per la zona amb el seu vehicle oficial, van ser alertats per ràdio de la trucada d’una dona que informava de la caiguda del seu gos en un estany gelat del qual no podia sortir.

A la seva arribada a la zona, l’accés de la qual es veia dificultat per la gran quantitat de neu, els dos guàrdies van observar el gos udolar des de l’interior d’estany i amb signes d’angoixa.

Llançament a l’aigua

Els dos agents van cridar a uns veïns per mirar d’aconseguir una corda, però davant la situació desesperada en què es trobava el gos, una golden retriever barreja amb mastí anomenat Shiro, i davant la possibilitat que no pogués aguantar més, van optar per introduir-se a l’aigua malgrat desconèixer la profunditat amb què es trobarien.

El caporal va ser el primer a despullar-se per entrar a l’aigua amb un tronc de petites dimensions a les mans per poder trencar el gel i accedir al lloc on estava el gos.

El guàrdia Abraham va entrar posteriorment a l’estany per muntar una cadena humana entre tots dos per poder treure l’entumit animal de l’aigua, que els cobria fins a l’altura del coll.

Després d’entregar l’animal a la seva propietària, els dos agents, que es van servir de la vegetació que cobria el fons del llac per poder avançar amb seguretat, van utilitzar les peces del seu uniforme per eixugar-se.

Notícies relacionades

Respecte a la decisió adoptada, el caporal Jerome assegura que van avaluar els riscos a què s’enfrontaven i tenien clar que havien de ser el més objectius possible a l’hora de valorar si el rescat era possible.

«En un moment –afegeix el caporal– vam arribar a la conclusió que pel nostre estat de salut i les nostres condicions físiques podíem assumir aquest risc per salvar el gos».